Обслуговуючий кооператив «Ареаль» повинен повернути в комунальну власність земельну ділянку в Харкові площею 1,80 га. Таке рішення прийняв Господарського суду Харківської області.

В 2011 році Харківська міськрада безкоштовно передала ОК «Ареаль» земельну ділянку площею 1,8 га по Білгородському шосе (район Лісопарку) для будівництва та подальшої експлуатації житлової забудови. Завершити будівництво потрібно було до кінця 2012 року, але до сьогодні воно так й не розпочалося.

В 2015 році прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати рішення міськради й повернути ділянку до комунальної власності. За думкою прокурора, ОК «Ареаль» не відповідало вимогам законодавства щодо житлово-будівельних кооперативів. Наприклад, при створенні ОК «Ареаль» було порушено вимоги щодо кількості членів кооперативу. Крім того, двоє з трьох засновників не проживали в Харкові та були старші 30 років, що є порушенням вимог до ЖБК для отримання ними безкоштовно землі під забудову.

Представник Харківської міськради у суді повідомив, що місцева влада не мала можливість перевірити ОК «Ареаль» на предмет відповідності вимогам законодавства.

Суд вирішив задовольнити позов, скасувати рішення сесії, яким земля передавалася приватникам, визнати незаконним держакт права власності на землю й повернути ділянку територіальній громаді.

В 2011 році ОК «Ареаль» створили Павло Заїзжай, Іван Перепелиця та Антон Семенов. В 2012 році власники змінилися й серед них опинився теперішній голова ПАТ «Аграрний Фонд» Андрій Радченко. Зараз окрім Радченка є Дмитро Балакін та кіпрська «АСГ агро солюшнс», бенефіціаром якої вказано росіянина Олега Тронєва. Балакін очолює ТОВ «Агро Солюшенс», а співзасновниками фірми є його дружина Юлія Балакіна та вищезгадана кіпрська фірма.

В біографії Радченка вказано, що до роботи в Аграрному фонді він був управляючим директором «Агро Солюшен», а раніше очолював очолював держпідприємство «Спецагролізинг».

В січні 2015 року Радченка було призначено заступником директора АФ, а через місяць міністр агрополітики Олексій Павленко призначив його керівником Фонду.