Департамент житлового господарства Харківської міськради уклав 51 угоду з ТОВ «СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ «ПРОЕКТНО БУДІВЕЛЬНИЙ МОНТАЖНИЙ ПОЇЗД-753» щодо ремонту житлових будинків та ремонту ліфтів на загальну суму 4,08 млн. грн.

Про це стало відомо зі звітів про укладання договорів, які були розміщені на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про проведення поточних ремонтів у під'їздах, ремонту ліфтів та їх діспетчиризації. Всього 51 договір, 49 з яких укладені у листопаді 2016 року.

ТОВ «СПБМП-753» знаходиться у стадії ліквідації з 18 жовтня та має бути припинено до 21 грудня.

ТОВ «Спеціалізований «ПБМП – 753» раніше було зареєстровано спочатку на Світлану Керро, а потім переписано на Олега Стальмакова. Обидва є близькими людьми родині керівника Адміністрації Холодногірського району Максиму Мусєєву.

Зокрема Стальмаков відомий як водій АТП Харківського метрополітену та персональний водій Максима Мусєєва.

Стальмаков також був власником ще однієї фірми – ТОВ «Стальма». Зараз вона переписана на Віру Серікову, яка відома, як директор комунального виробничого житлово-експлуатаційного підприємства Ленінського району.

Згідно з даними ЄДР, у фірми «Стальма» було два офіційних телефони. Перший міський (057) 712 51 15. Цей же телефон є контактним для ПП «Компанія Лот-Сервіс ХХІ», співвласницею котрої є Ніна Дмитрівна Мусєєва, ймовірно, мати Максима Мусєєва, з котрим зареєстрована за однією адресою.

Усі три компанії – «ПБМП – 753», «Стальма», і «Лот-Сервіс» – приписані за однією адресою в Харкові – вул. Суздальські ряди,12.

Ця ж адреса і цей же телефон були свого часу закріплені за ТОВ «Продтехзем» самого Максима Мусєєва, однак наразі фірма змінила власника, координати й контакти.

З 2011 року директором «ПБМП – 753» є Світлана Єрьоменко. Зараз вона є й засновником підприємства.

У січні 2016 року суд звільнив від кримінальної відповідальності директора цієї фірми та старшого майстра, яких визнали винними у службовій недбалості, що призвела до загибелі дитини у ліфті, який обслуговувала ця фірма. Обох віддали на поруки колективу.

Також варто відзначити, що ТОВ «СПБМП-753» фігурує у ряді кримінальних проваджень щодо корупційних правопорушень. Зокрема, виведення 25 млн.. грн. з КП «Жилкомсервіс».