Департамент капітального будівництва Харківської облдержадіміністрації 12 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Центр Енергобуд» на будівництво свердловини на підземному водозаборі в місті Люботин вартістю 1,83 млн. грн.Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають бути виконані протягом 2015-2016 років.

Планується буріння свердловини, її цементація та герметизація, будівництво підземної насосної станції, монтаж та підключення насосу, монтаж електросилового обладнання, тощо.

ТОВ «Центр Енергобуд» належить Андрію Ткаченко. В літку 2014 року він став членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). ЗМІ стверджують, що до комісії він потрапив по квоті голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна. За цією квотою до НКРЕКП потрапили також Андрій Герус, Юлія Ковалів та Валерій Тарасюк. З цього переліку в комісії на сьогоднішній день залишився лише Тарасюк, решту витіснили ставленики Костянтина Григоришина.

Зараз ТОВ «Центр Енергобуд» фігурує у кримінальному провадженні, відкритому за фактами розтрати бюджетних коштів у великих розмірах керівництвом департаменту капітального будівництва Харківської ОДА.

Єдиним конкурентом ТОВ «Центр Енергобуд» на торгах було ТОВ «Компанія з водозабезпечення «Бурвод» Тимура Супруна, яке запропонувало виконати роботи на 47 тис грн. дорожче.

Харківську ОДА з лютого 2015 року очолює Ігор Райнін. До того він працював в Адміністрації президента, а по призначенні губернатором також став радником Бориса Ложкіна по регіональній політиці.