На вулиці Динамівській поряд з Парком Горького планується будівництво елітної багатоповерхівки, хоча за генеральним планом міста ця земля відноситься до території стадіонів та стадіонних комплексів.

Про це стало відомо з проекту рішення сесії Харківської міськради, який є у розпорядженні «Харківського антикорупційного центру».

В проекті рішення ТОВ «Олімп-2» просить дозволу у депутатів міськради на розробку проекту землеустрою по відводу земельної ділянки площею 1,2216 га зі зміною цільового призначення для будівництва та експлуатації багатоповерхового будинку по вул. Динамівській,3.

Згідно з даними генерального плану міста, який розміщений на сайті профільного Департаменту, ця земельна ділянка має відноситься до території стадіонів та стадіонних комплексів, а не багатоповерхівок. Тобто має місце порушення ст. 39 Земельного кодексу України.

Варто відзначити, що у зонінгу, який розташований на тому ж самому сайті профільного Департаменту, цю землю вже позначили як зону змішаної багатоквартирної забудови та громадської забудови. Хоча за законом, якщо зонінг суперечить генплану, то такий зонінг є незаконним.

Зараз за даними реєстру прав на нерухоме майно, ТОВ «Олімп-2» орендує цю земельну ділянку для реконструкції плавального басейну та допоміжної будівлі з прибудовою під оздоровчо-розважальний центр.

За даними сайту будівельної компанії «Авантаж», по вул. Динамівській, 3 йдеться будівництво Житлового комплексу «Люксембург преміум-класу. Він буде мати три черги.

- Перша черга - це трьохсекційне дев'ятиповерховий будинок повністю житлове (без комерції) з підземним паркінгом

- Друга черга - двосекційний дев'ятиповерховий будинок

- Третя черга - три вежі навпроти Парку Горького.

Вартість квартир стартує від 2 млн. грн.

Майже 3 га землі у 2014 році за «кооперативною схемою» було виділено СТ «Авантаж». Де зараз й йде будівництво.

А на іншій замість басейну вже запланували багатоповерхівку.

ТОВ «Олімп-2» записане на кіпрський офшор ДАП ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД. Інформації про бенефіціара в ЄДР немає. Хоча у своїй декларації нардеп Анатолій Денисенко вказує, що є бенефіціаром й ТОВ «Олімп-2», й кіпріотів.

Денисенко також є власником корпорації «Авантаж».

Нагадаємо, що фірми, які були пов’язані з корпорацією «Авантаж», фігурують у кримінальній справі щодо незаконного виділення земель за «кооперативною схемою».

denysenko budue 01 d3aef