ДП завод «Електроважмаш» 11 березня уклала угоду з ТОВ «Укр-Понті» на постачання дерев’яних шпал на суму 44,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Повідомляється, що йдеться непросочені до залізничних або трамвайних колій. Закупівля проводиться по 75 позиціях. Кількість та інші характеристики товару і ціни на нього у звіті про закупівлю не оприлюднені.

Фірма «Укр-Понті» зареєстрована в Харкові. Основний вид діяльності – виробництво верхнього одягу. Інші види діяльності – торгівля продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками, роздрібна торгівля з лотків та на ринках одягом, взуттям і текстильними виробами, роздрібна торгівля з лотків та на ринках іншими товарами, неспеціалізована оптова торгівля, дослідження кон’юнктури ринку та виявлення громадської думки.

Засновниками фірми «Укр-Понті» значаться Анастас Каланов, Павлік Каланов і Георгій Параскевов. Ця компанія і раніше отримувала замовлення «Електроважмашу». Протягом 2011-2012 рр., до того як держпідприємствам дозволили не публікувати інформацію про договори у ВДЗ, фірма «Укр-Понті» отримала підрядів щонайменше на 13,86 млн грн.