Філія «УМГ «Харківтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 8 липня за результатами тендеру замовила ТОВ «Інко-Профіт» сталевих труб на 88,70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року поставлять 2 252 т різних труб діаметром від 406 мм.

Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі види труб не оприлюднили.

ТОВ «Метінвест-СМЦ» Рината Ахметова пропонувало на 2% дешевшу ціну. Але заявку відхилили, бо фірма не надала забезпечення, деякі довідки, відгуки і нотаріально завірену копію статуту.

Єдиним конкурентом лишилося ТОВ «Альфа Тьюб» із різницею в ціні 13%.

Дніпровською фірмою «Інко-Профіт» володіє і керує Дмитро Закора. Раніше співзасновниками були Андрій Лябогов, Володимир Телевной та Іван Осколков.

У жовтні 2013 року ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» замовив їй сталевих труб на 24,76 млн грн., відхиливши дві дешевші заявки.

Усього з 2009 року фірма виграла торгів на 271,64 млн грн., з яких 71,20 млн грн. – у «Чорноморнафтогазу».

Дніпровська «Альфа Тьюб» зі статутним капіталом 10 тис грн., була створена у серпні 2015 року. Фірма почала вигравати торги в березні й відтоді отримала підрядів на 23,12 млн грн. – виключно в системі «Укртрансгазу».

Її засновником є Андрій Черняєв, який керував нині ліквідованими ТОВ «Фірма «Техносплав» і ТОВ фірма «Технологія-Сплав» Михайла Рябого. Останній був співвласником припиненого ТОВ «Трубоізолкомплект» разом з екс-директором Дніпропетровського облводоканалу Семеном Шлаєном (2003-2005 рр.) та екс-депутатом Дніпропетровської міськради Ігорем Білаковським (2006-2010 рр.).

«Трубоізолкомплект» мав спільну адресу з однойменним торговим домом: Дніпропетровська обл., Новомосковський р-н, смт. Меліоративне, вул. Заводська, буд. 2.

У 2013 році ТОВ «Торговий дім «Трубоізолкомплект» та вищезгадана «Технологія-сплав» розіграли тендер «Укртрансгазу» на поставку сталевих труб на 7,05 млн грн.