Сьогодні, 4 жовтня, о 13.00 год. на західному об’їзді міста Львова інспектори дорожньо-патрульної служби (ДПС) зупинили автомобіль марки «Опель-Вектра». За кермом авто знаходився громадянин, 1982 року народження, житель міста Кривий Ріг. Автомобіль також був на тимчасовій реєстрації цього регіону. Про це ЗІК повідомила керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області Світлана Добровольська.
Світлана Добровольська зауважила, що коли інспектори ДАІ почали перевіряти документи на автомобіль, виявилося, що їх водій немає. Разом із водієм у салоні автомобіля перебувало ще двоє пасажирів. Один із них, який сидів поруч із водієм, одразу поспішив пред’явити інспекторам ДПС документ, який вказував на те, що чоловік є радником Президента України.
«Це посвідчення не зупинило працівників ДАІ Львівщини. І, у зв’язку з тим, що не було документів на автомобіль, вони продовжили огляд автомобіля», – сказала Світлана Добровольська.
Під час перевірки інспектори дорожньо-патрульної служби виявили: зброю без документів (з гумовими кулями); наркотики, які заховали у коробках від солодощів «Кіндер-сюрприз»; глушники, призначені для виведення із ладу сигналізаційних пристроїв; апарат негласного прослуховування, зокрема, для прослуховування автомобіля. Крім того, водій мав при собі два посвідчення водія із вказаними різними прізвищами. Ще в автомобілі при огляді було знайдено сім різних технічних паспортів на інші транспортні засоби.
Зараз усіх затриманих доставлено в один із райвідділів Львова, де повинні встановити особи водія та пасажирів автомобіля, а також з’ясувати, звідки, куди і з якою метою перевозили виявлені заборонені предмети.
«Коли почали перевіряти посвідчення радника Президента, виявилось, що це підроблений документ, так само як і інші документи (посвідчення водія та техпаспорти на інші автомобілі), виявлені у машині», – повідомила Добровольська.
За її словами, всі троє хлопців – мешканці Кривого Рога приблизно 1982 р.н. Вчора їх було доправлено в УБОЗ. Зараз міліція з’ясовує, що це за громадяни і звідки вони їхали.
Автомобіль «Опель-Вектра» з транзитними номерами Дніпропетровської області працівники ДАІ забрали на арешт-майданчик.