Нарешті, з'явилися хоча б перші цифри вартості реконструкції саду ім Т.Г. Шевченка в місті Харкові. До кінця 2018 року, тобто менше, ніж за два з половиною роки планується витратити 165,93 мільйони гривень, з яких 113,90 млн.грн. - реабілітація саду Шевченка (фото 2), 49,36 млн.грн. - реконструкція рекреаційної зони саду Шевченка (фото 3) та 2,67 млн.грн. - роботи по здійсненню технічного нагляду за виконанням робіт з реабілітації саду ім. Т.Г. Шевченка. Це початкові суми, які можуть коригуватися в подальшому. Роботи планують почати з серпня 2016 і завершити до кінця 2018 року.

Розкриття пропозицій по двом найбільшим сумам відбудеться 19 серпня, а 15 вересня на роботи по здійсненню технічного нагляду за виконанням робіт з реабілітації.

А, тепер, УВАГА

park-summa-01 ee278park-summa-02 e65e9park-summa-03 36709В документації конкурсних торгів на реабілітацію саду Шевченка, крім демонтажу різних бетонних фундаментів, цегляних стовпів, металевих споруд...також прописано знесення зелених насаджень, а саме сухостійних, аварійних та фаутних дерев м'яких листяних порід різного діаметру стовбура, але загальною кількістю 149,42 кубічних метри або 100 тонн деревини. Кожний може самостійно порахувати скільки орієнтовно дерев знесуть за ці два з половиною роки.

Ще, всі пам'ятають про обіцянки міськради не знести жодного дерева при реконструкції

park-sidorenko 4069fpark-terekhov daa3fЯк же несподівано) Знесення зелених насаджень прямо заплановано в ДКТ реабілітації саду Шевченка. Ось така ціна обіцянок міської влади.

Крім того, реабілітація саду Шевченка включає в себе улаштування покриття на 34 тис.кв.м., реконструкцію каскаду, облаштування фонтанчику, побудова озера, реконструкція системи водопостачання та водовідведення, озеленення, побудова велопарковки, реконструкція системи зовнішнього освітлення, встановлення дитячого майданчика.

Реконструкція рекреаційної зони саду Шевченка включає в себе розбирання iндивiдуального металевого міліцейського МАФА-кіоска, розбирання туалетів, бетонних фундаментів, цегляних стовпів, винос мереж ХГЕМ, також улаштування покриття на 20 тис. кв.м., озеленення, електромонтажні роботи, реконструкція сходів, встановлення дитячого майданчика, монтаж колон, стін та балок, реконструкція систем водопостачання, водовідведення та опалення.

Цікаво, що в обох ДКТ і на реконструкцію, і на реабілітацію дуже багато видів робіт повторюється.

Варто, також уваги і те, що ціна є лише на 60% критерієм оцінки пропозицій. Інші 40% - це умови оплати. Це може свідчити про те, що замовник торгів намагається максимально передбачити переможця тендеру.

Замовником робіт є СКП «Харківзеленбуд», яке підпорядковується Департаменту комунального господарства Харківської міської ради. Очолює СКП «Харківзеленбуд» Микола Блуд, а Департамент комунального господарства Олексій Богач.

Нагадаємо, що в цьому році на реконструкцію саду Шевченка планується витратити 23 мільйони гривень.