Івано-Шийчинська сільська рада богодухівського району уклала угоду з ТОВ «Індіго-Груп» щодо газопостачання села вартістю 5,25 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про будівництво об'єкту «Газопостачання с. Івано-Шийчине, с. Братениця Богодухівського району Харківської області (І черга).

Єдиним конкурентом виявилося ТОВ «Карат-Фінанс», яка не мала досвіду виконання подібних робіт й пропозицію якої зрозуміло відхилили.

Варто відзначити, що директором ТОВ «Карат-Фінанс» є Костянтин Бистрицький, засновником є Костянтин Козлов. За даними аналітичної системи YouControl, Бистрицький і Козлов були директором та засновником фірми «Статус-Ресурс». Зараз цю компаныю переписали на выталыя говоруху – засновника ТОВ «Індіго-Груп». Бухгалтером ТОВ «Карат-Фінанс» працює Вікторія Кравченко, яка також є підписантом у ТОВ «Індіго-Груп».

Все це може свідчити про змову під час проведення торгів.

Більше того, планується придбання будівельних матеріалів за завищеними цінами. Наприклад, купувати пісок планується по 704 грн/куб.м. Для порівняння для ремонту ФАП у Балаклії такий самий пісок планують купувати по 400 грн./куб. м. Лише на закупівлі піску переплата становить фактично 80 тис. грн.

Труби ПЄ 80 SDR-11 діаметром 225х20,5, які нещодавно «Львівгаз» купував по 638 грн. з ПДВ за 1 п. м., у кошторисі вказали ціну – 1182 грн./п.м. тож переплата на цих трубах запланована на суму майже 900 тис. грн.

Фірма Індіго-Груп» належить Павлу Бабенку й Віталію Говорусі.

Заступник губернатора задекларував, що його син Євген Шахненко-молодший минулого року отримав кошти від Павла Бабенка як заробітну плату за основним місцем роботи, а також від «Індіго Груп» – за цивільно-правовою угодою.

«Індиго-Груп» була головним підрядником під час відновлення Балаклії (Харківська обл.) після вибухів на військових складах. З нею уклали 33 договори на загальну суму 38,28 млн грн. За інформацією «ХАЦ», фірма де-факто формувала дефектні акти після виділення коштів, не виконувала заплановані роботи, завищувала вартість будівельних матеріалів в рази. За підрахунками керівника «ХАЦ» Дмитра Булаха, було привласнено близько 50% коштів.