Військова частина 3017 акцептувало дві пропозиції ТОВ «Констракшн груп інтернешнл» щодо ремонту капітального ремонту будівлі Казарма військового містечка № 216 загальною вартістю 4,32 млн. грн.

Про це повідомляється у « Віснику державних закупівель».

Планується виконати внутрішні роботи, зробити опалення, водопровід та каналізацію, прокласти електрику тощо.

Під час тендеру на суму 2.47 млн. грн. до торгів опустили три пропозиції й відхил одну – ТОВ «Авіко». Ця дніпропетровська фірма записана на Миколу Хохлова. Їх пропозиція бла дорожчою за переможця.

Також у торгах прийняли участь ТОВ «Колорит-Строй» Олени Самсон та Володимира Яковенко та полтавська «Промпостач і К». остання фірма записана на харків’янина Олександра Чепурного, директором вказаний Олексій Полях.

Щодо других торгів на суму 1,45 млн. грн., то до торгів не допустили окрім «Авіко» ще ПП «Газ-Тепло плюс» з Кремінної Луганської області. Фірма записана на Алексана Гарібяна.

Таким чином, єдиним конкурентом переможця було «Промпостач і К».

ТОВ «Констракшн груп інтернешнл» належить Ігорю Морус, підпісантом є Олександр Зайцев. Раніше серед засновніків був син екс-прокурора Харківської області, а ніні прокурора АР Крим Василя Синчука - Олександр Синчук. Морус и Синчук-молодший и зараз є партнерами по фірмі «Стелс ХХІ», яка розташована за тією ж адресою, що й»Констракшн інтернешнл Груп».

Але цікаво те. Що нещодавно ця фірма була внесена до «Чорного списку» АМКУ та три роки не має права приймати участь у торгах.

Нагадаємо, що Харківське відділення АМКУ оштрафувало на 34 тис грн. дві фірми, які у 2015 році розіграли тендер Харківського національного університету імені Каразіна щодо будівництва нового корпусу вартістю 7,07 млн грн.

Про це повідомив «Центр протидії корупції», який ініціював оскарження цієї закупівлі.

Листом від 06.09.2016 Харківське обласне територіальне відділення АМКУ повідомило, що в результаті дослідження наявності ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції встановлено координацію поведінки учасників торгів з метою створення видимості конкуренції і спотворення їх результатів.

Рішенням Адміністративної колегії Харківського обласного територіального відділення АМКУ постановлено визнати вчинення «Констракшн груп інтернешнл» та «Лорем плюс» антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

На «Констракшн груп інтернешнл» накладено штраф у розмірі 34000 грн, на «Лорем плюс» – 400 грн. З 08.08.2016 обидва підприємства внесені до «чорного списку» АМКУ, відтак не зможуть протягом трьох років бути учасниками публічних закупівель.

Тож ці торги можуть бути оскаржені.