Комунальне підприємство «Жовтневе трамвайне депо» 25 квітня уклало угоду з ТОВ «Технології Електротранспорту» на капітальний ремонт трамвайних вагонів типу Т-3 на загальну суму 67,10 млн.грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Капітальний ремонт 20 вагонів коштуватиме 1,21 млн грн./шт.

Капітальний ремонт з модернізацією 30 вагонів проведуть по 1,43 млн грн./шт.

Модернізація передбачає встановлення тиристорно-імпульсної системи управління електроприводом замість контактно-реостатної.

Капітальний ремонт передбачає повну або часткову заміну елементів несучої системи, заміну кабелів, облицювання кузова, відновлення гумового покриття на даху, ремонт вікон, дверей, ремонт та випробування зчіпного пристрою, заміну елементів, які вийшли з ладу.

За даними «Харківського антикорупційного центру«, ТОВ «Технології Електротранспорту» зі статутним капіталом 30 тис грн. було засноване 5 лютого 2016 року, за три тижні до оголошення процедури закупівлі. Власником фірми є Павло Авер’янов, а керівником та підписантом – Павло Ковтуненко. Фірма прописана у готелі «Турист» по просп. Московський, 144, кімната 208.

Павло Ковтуненко також разом з Віктором Манжосом є власником та керівником ТОВ «Віал-Сіко». Манжос є одноосібним власником ТОВ «Віал-Медіа», одного з найбільших гравців на рекламному ринку України. Директором останньої фірми є Антон Яцкевич, брат Сергія Яцкевича – начальника відділу самоврядного контролю за використанням земель Департаменту територіального контролю Харківської міськради.

Однаковий телефон та адресу реєстрації з ТОВ «Віал-Медіа» має ТОВ «РА «Макс», власником якого є Яна Макарець, дружина колишнього директора Департаменту контролю Харківської міськради, а зараз радника Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Яна Макарець та Віктор Манжос є співвласниками ТОВ «Безпека та розвиток». Раніше керівником підприємства був сам Максим Макарець.

Єдиним конкурентом було київське ПрАТ «Київський завод електротранспорту», серед акціонерів якого є компанія «Богдан-електротранс», що раніше належала Петру Порошенку та його партнерам.

Нагадаємо, що КП «Жовтневе трамвайне депо» 3 листопада 2015 року укладало угоду з ТОВ «Харківський трамвайний завод» щодо капітального ремонту трамвайних вагонів вартістю 15,74 млн грн.

ТОВ «Харківський трамвайний завод» було зареєстроване 20 серпня 2015 року, також менше, ніж за місяць до оголошення тендеру КП «Жовтневе трамвайне депо».