Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 16 та 23 вересня уклав 11 угод на капітальний ремонт доріг у Харкові на суму 184,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Всі замовлення були розподілені між трьома фірмами, які за виключення одного лоту були єдиними учасниками всіх конкурсів. Найбільше за вартістю угод було укладено з ТОВ «ВКП «Укрєвробуд 2013», яке проведе роботи на суму 101,37 млн грн.

Також п’ять угод було укладено з ТОВ «Вега-Буд», але сума замовлень цій фірмі менша – 74,14 млн. Один підряд отримало ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень», яке проведе ремонтні роботи за 8,48 млн грн.

Найбільше коштів буде витрачено на ремонт проспекту Перемоги та вулиці Шевченка – 67,01 та 34,35 млн грн. відповідно. На ремонт першого було проведено чотири конкурси, кожен з них на окрему дільницю. Ремонт вулиці Шевченка також розділили на дві частини.

Проспект Перемоги

Вулиця Шевченко

Ремонт проспекту Перемоги та вулиці Шевченко проведе ТОВ «ВКП «Укрєвробуд 2013». Тут вартість капітального ремонту одного квадратного метра дороги складає від 869,59 до 1116,49 грн. Разом з тим, середня ціна капітального ремонту вулиці в Україні сьогодні складає в районі 300-400грн/кв м.

Також капітальний ремонт заплановано провести на вулицях Жовтневої Революції, Механізаторській, Новгородській, Данилевського, Калова та проспекті Маршала Жукова. Заплановано укладання нового асфальту, ремонт тротуарів, заміну бортових каменів. На деяких вулицях будуть підняті оглядові колодязі, встановлені пандуси та знаки дорожнього руху, заплановано озеленення.

Роботи будуть проведені протягом 2015-2017 років.

Адреса ремонтних робіт Виконовавець Ціна (млн грн)
Просп. Перемоги ПП «ПВКП «Укрєвробуд 2013» 67,01
Вул. Шевченка ПП «ПВКП «Укрєвробуд 2013» 34.35
вул. Механізаторській ТОВ «Вега-Буд» 4,18
Вул. Жовтневої Революції ТОВ «Вега-Буд» 22,84
Вул. Новгородської ТОВ «Вега-Буд» 14,07
Просп. Маршала Жукова ТОВ «Вега-Буд» 28,05
Вул. Чкалова ТОВ «Вега-Буд» 5,00
Вул. Данілевського ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» 8,48.

ПП «ПВКП «Укрєвробуд 2013» зареєстроване в м.Орджонікідзе Дніпропетровської області на Артуріка Фтояна. Директором підприємства з травня 2015 року є Андрій Давиденко.

В червні 2015 року Фтоян був засуджений за підроблення документів під час проведення конкурсу на ремонт вулиці Шевченка в м. Нікополі Дніпропетровської області. Тоді засновник ТОВ підробив довідку про наявність у підприємства обладнання та матеріально-технічної бази.

ТОВ «Вега-Буд» зареєстровано на Сергія Колесника, який з 2005 року є директором фірми. До липня 2012 року власниками «Вега-Буд» були Ганжа Оксана Віталіїївна і Золотарьова Лілія Михайлівна. На Сергія Колесника також записана частка у ТДВ «Спецбуд-3», яким керує екс-депутат Харківської міськради Віталій Ганжа.

У червні «Вега-буд» отримало від міськради підряд на ремонт вулиці Чеботарської вартістю 28,54 млн грн.

ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» заснували депутат Чугуївської райради Валерій Пєвнєв, обраний від Партії регіонів, та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман.

Зараз Пєвнєв буде балотуватися до Харківської міськради за списком партії «Відродження» разом з директором Департаменту будівництва та шляхового господарства Володимиром Чумаковим та мером Харкова Генадієм Кернесом.

На початку липня ДБК «Уровень» отримала від Харківської мерії замовлень на ремонт доріг на 40,37 млн грн, а раніше у травні – на 12, 00 млн грн. Фірма фігурувала серед підозрілих контрагентів по реконструкції парку Горького у Харкові, список яких склав УБОЗ ГУМВС України в Харківській області.