Депутати Харківської міськради планують на сесії 20 квітня надати дозвіл обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Житлобуд-1» на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 4,4 га.

Про це повідомляє «Харківський антикорупційний центр».

Кооператив планує отримати дозвіл на розробку документів, які дозволять у подальшому безкоштовно отримати цю земельну ділянку у пр. Рогатинському для будівництва та  обслуговування житлових будинків у власність.

Ця земельна ділянка знаходиться неподалік центра міста поряд з Центральним ринком.

Для порівняння на вулиці Великої Панасівської (Котлова), яка знаходиться паралельно пр-ду Рогатинському й має гірше розташування,  земельна ділянка площею 0,24 га зараз продається по $1208 доларів за сотку. Тому, якщо б ділянка, яку хоче отримати ОК «ЖБК «Житлобуд-1», була продана за ринковою ціною, то бюджет отримав би понад 13,81 млн грн.

Засновниками ОК «ЖБК «Житлобуд-1» є юридичні особи ПАТ «Трест «Житлобуд-1», ТОВ «Харків Житлобуд-1», ПАТ «Харківелектромонтажкомплект». Бенефіціарами кооперативу є екс-депутат Харківської облради від Партії Регіонів, член виконкому Харківської міськради Олександр Харченко та Олена Харченко.

В кінці грудня  ОК «ЖБК «Житлобуд-1» вже отримав безкоштовно 22 гектарів в Харкові.