У фаворита харківської мерії – ТОВ «Паркінг +» змінився склад засновників. Людину з оточення Геннадія Кернеса, замінила нова людина з оточення Геннадія Кернеса.

Все просто.

Коли, мова йде про ремонт доріг у Харкові, скоріше о виділенні щорічно сотень мільйонів гривень на головні магістралі міста, одразу можна згадати про фірму ТОВ «Паркінг+». Власником та керівником фірми протягом 2007-2010 років був Володимир Чумаков. А, в 2010 році Чумаков став директором Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради. Саме цей Департамент, як замовник, і роздав понад мільярд гривень підрядів ТОВ «Паркінг+» за останні сім років.

За цей час кілька топ-менеджерів цієї фірми стали працювати в мерії та навпаки.

Зараз власниками ТОВ «Паркінг+» є Вячеслав Блінкін (до недавнього часу бізнес-партнер дружини Володимира Чумакова), Олег Гончар та гонконгська фірма DRAGON INVESTMENT DEVELOPMENT LIMITED. Олег Гончар серед власників «Паркінг+» з’явився нещодавно.

У цьому переліку він змінив Галину Давидову, людину з бізнес-оточення Геннадія Кернеса.

Як, виявилось Олег Дмитрович Гончар також є людиною дуже близькою до оточення Геннадія Кернеса.

Олег Гончар є співвласником ТОВ «Поліфарм», яке з 13 жовтня 2017 знаходиться в стані припинення. Іншим співвласником «Поліфарм» є Андрій Шаптала, який є комерційним директором Парку Горького та співвласником декількох ринків Харкова.

Саме «Поліфарм» був до недавнього часу власником ринку «Соллі» на Північній Салтівці. Крім цього разом з Андрієм Шапталою, Олег Гончар є співвласником ТОВ «Версіо». Олег Гончар в «Поліфарм» та «Версіо» до складу співвласників зайшов замість Галини Давидової.

Крім цього Олег Гончар є співвласником ТОВ «Постулат ХХI» разом з Олександром Коровкіним (бізнес-оточення Геннадія Кернеса).

ТОВ «Постулат ХХI» та ТОВ «Версіо» зареєстровані за адресою – вул. Квітки Основ’яненка, 7. За цією адресою зареєстровані багато фірм, які мають безпосереднє відношення до Харківського міського голови. У всіх 4 фірмах також контактні телефони співпадають з телефонами фірм з оточення Харківського міського голови.

ТОВ «Поліфарм» та ТОВ «Паркінг+» заснували взагалі за однією адресою – вул. Алчевських (в минулому Артема), 2.

Раніше основною часткою «Паркінг+» володів віргінський офшор «Валдхелм Tрейдінг корп», кінцевим бенефіціарним власником якого є менеджер російських бізнесменів – братів Зінгаревичів – громадянці Швейцарії Альбіні Бьоклі-Кардановій.

В 2016 році «Паркінг+» переписали на вже згадану гонконгську фірму DRAGON INVESTMENT DEVELOPMENT LIMITED, власником якого є громадянин Малайзії, який мешкає у Швейцарії, Тан Джин Лі.