Департамент комунального господарства Харківської міськради 17 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Енергосервіс ПМК» щодо реконструкції мереж зовнішнього освітлення вартістю 3,53 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року заплановано провести реконструкцію мереж зовнішнього освітлення пішохідних доріжок по просп. Перемоги (від просп. Людвіга Свободи до кола трамваю). Саме у цьому районі 19 серпня відкрив станцію метро «Перемога» президент України Петро Порошенко, яка повноцінно запрацювала тільки 25 серпня.

Переможець тендеру повинен встановити 74 опори та 70 світильників, з яких 56 світильників 70 Вт К-Lux, а решта ЖКУ-150-Ambar зі склом. Також планується прокласти кабель, заасфальтувати 80 кв м. тротуару та посіяти 1200 кв м газону.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Енерго Х», засновниками якого є Ганна Роман та Юрій Селезньов. Ця фірма регулярно отримує підряди від Департаменту комунального господарства Харківської міськради на реконструкцію зовнішніх мереж без проведення торгів.

Фірму «Енергосервіс ПМК» заснувала Світлана Косінова. Вона ж разом зі своїм сином Станіславом Косіновим заснувала ТОВ «Енергосервіс», яке в жовтні 2011 отримало підряд від Харківської міськради на реконструкцію освітлення майдану Свободи за 15 млн грн.

Згодом «Енергосервіс ПМК» перереєстрували на Катерину Спіцину, а директором став Станіслав Фролов. Катерина Спіцина відома, як бухгалтер ТОВ «Харківський завод будівельних матералів «Астор». Серед бенефіціарів цього підприємства також є Світлана Косінова. Крім того, бенефіціаром є й дружина Станіслава Косінова – Оксана Тацій.

Спіцина також є серед засновників ТОВ «Юрексперт-2005» та «Експерт-Сервіс». Всі ці фірми мають спільну адресу: Харків, вул. Шевченко,60.

Станіслав Косінов є депутатом Харківської міської ради від партії «Відродження». Нещодавно він був призначений в.о. першого заступника Державної аудиторської служби.

За даними «Харківського антикорупційного центру», Департамент комунального господарства Харківської міськради 22 липня без проведення тендеру перерахував ТОВ «Енергосервіс ПМК» 0,72 млн грн за додаткові ремонтні роботи в сквері «Перемоги».

Реконструкцію цього скверу за останні п’ять років вже двічі замовляли якраз ТОВ «Енергосервіс ПМК».