Суд відмовив у позові прокурору Дзержинського району м. Харкова та залишив у власності обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Сапсан» земельну ділянку по вулиці Динамівській площею 0,38 га. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 14 вересня.

В 2010 році Харківська міськрада безкоштовно передала кооперативу ділянку площею 0,38 га між вулицями Динамівській та Сумській поряд з Університетом повітряних військ ім. Кожедуба.

Але у 2015 року прокуратура звернулася до суду з позовом, в якому вимагала скасувати рішення депутатів та повернути земельну ділянку у комунальну власність. В позові прокуратури відмічалося, що «Сапсан» отримав землю з порушенням вимог Земельного кодексу України та Житлового кодексу УРСР.

Суд вирішив, що прокурор не довів, що на момент заснування кооперативу його члени не потребували необхідності у покращенні житлових умов. Крім того, суд побачив підстави для застосування позовної давності й відмовив у позові у повному обсязі.

Засновниками кооперативу «ЖБК «Сапсан» є Віталій Печура, Ігор Тирнов та Андрій Челобітчиков.

Всі троє є також серед співвласників ТОВ «Діамант-2006» – фірми, яка надає в оренду техніку КП «Газета «Харьковские известия» ХМР». Серед акціонерів «Діамант-2006» також є Ольга Кириллова – бенефіціар ТОВ «Торговий дім «Пушкінський». Ця фірма є одним з засновників ТОВ «Національ» – підприємства, яке володіє однойменним готелем – резиденцією мера Харкова Генадія Кернеса.

Крім того, Челобітчиков є партнером дружини Генадія Кернеса Оксани Гайсинської у ТОВ «Рівлад ЛТД». Цим підприємством» до 2015 року володів особисто Кернес. Нещодавно він переписав бізнес на дружину.

Ігор Тирнов був відомий, як начальник технічного відділу «НПК Холдінг», власником якого раніше також був Кернес.

Варто відзначити, що у держреєстрі юридичних осіб телефонний номер 7314403 вказано як контактний для ОК «ЖБК «Сапсан». Цей номер належить такожАТ «НПК-Холдінг».