Фрунзенський суд м. Харкова відмовив у затвердженні угоди про визнання винуватості, яку уклали представники військової прокуратури та завідувач кафедрою онкології Харківської медичної академії післядипломної освіти Юрій Вінник.

Про це стало відомо під час сьогоднішнього засідання, на якому були присутні представники ХАЦ.

За словами судді Сілантьєвої, покарання для Юрія Вінника не відповідає тяжкості вчиненого правопорушення та інтересам держави. Крім того, суд зазначив, що в угоді не викладено факту щирого каяття обвинуваченого, а також за умови укладання цієї угоди можуть бути порушені права та свободи заступника ректора з кадрових питань ХМАПО Бориса Радька.

Юрій Вінник був затриманий у вересні минулого року після отримання хабара у розмірі 380 тис. грн. від колеги - завідувача іншої кафедри - за продовження трудового контракту на новий термін.

Вінник і Радько визнали свою провину та пішли на угоду з прокурором, згідно з якою покарання складало лише штраф у сумі 17 тис. грн.

Цікаво, що і у випадку Радька суд також не затвердив цю угоду, вирішивши, що прокуратура неправильно кваліфікувала цю справу, а також визначила дуже м’яке покарання, адже штраф був в десятки разів менше ніж сума неправомірної винагороди.

Нагадаємо, що колишнього директора онкоцентру Юрія Вінника було звільнено 23 червня минулого року рішенням Харківської обласної ради після численних розслідувань «Харківського антикорупційного центру».