Суд оштрафував головного спеціаліста відділу підприємств комунальної власності управління тарифної політики Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради Інессу Радченко за порушення Закону про запобігання корупції на 1600 грн.

Про це стало відомо з судового наказу Московського районного суду м. Харкова.

Радченко була оштрафована за те, що подала повідомлення про придбання автівки з порушенням термінів. Чиновницю оштрафували після звернення ХАЦ до НАЗК.

Нагадаємо, Інесса Радченко придбала новенький автомобіль Toyota Rav-4 hybrid.

Вартість автівки 2017 року випуску склала 839 тис. грн. Цікаво, що чиновниця пропустила терміни подачі повідомлення про зміни до майнового стану, адже купила автівку ще у вересні, а на подачу інформації до НАЗК дається 10 днів.

У декларації за 2016 рік чиновниця вказала, що живе лише на соціальну допомогу, яка видається при народженні дитини.

Але ця інформація НАЗК не зацікавила. Вони повідомили, що не можуть перевірити її до подачі Радченко декларації за 2017 рік. Але звернулися до суду лиш через порушення термінів.

Крім того, за заявою ХАЦ Національне агентство з запобігання корупції прийнято рішення щодо проведення повної перевірки декларації начальника Управління Держгеокадастру у Первомайському районі Євгенія Радченко – це чоловік чиновниці мерії.