Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 12 травня за результатами тендеру уклало з ТОВ «Паркінг +» угоди на ремонт доріг загальною вартістю 13,96 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

«Паркінг +» проведе капітальний ремонт вул. Військової по відкоригованій документації вартістю 5,09 млн грн. З документації конкурсних торгів відомо, що роботи з розбирання старого асфальтобетонного покриття та улаштування ногового товщиною 5 см плануються на площі 5210 кв м. Таким чином, вартість робіт з укладання 1 кв м нового покриття становить 979 грн,, що двічі вище за середьоукраїнські розцінки на капітальний ремонт дороги в місті в минулому році.  Але в вартість робіт в Харкові  включено також озеленення території, ремонт тротуарів, заміна бордюр та встановлення пандусів.

Іншою угодою заплановано  капремонт пров. Корсиківського, вартість цих робіт становить 4,31 млн грн. В основному на цій дорозі планують покласти один основний шар покриття, але на площі 107 кв м заплановано двошарове асфальтобетонне покриття.

Ще Департамент уклав угоду на ремонт капремонт вул. Нікітіна вартістю 2,37 млн грн. Роботи будуть проводитися двох типів: частину дороги зроблять в один шар асфальтобетонної суміші товщиною 5 см, а на частині будуть покладені спеціальні плити, а зверху яких буде асфальт. Також тут проведуть  роботи з ремонту тротуарів, озеленення, розмітки, встановлення пандусів тощо.

Тендер на капремонт вул. Нікітіна проводився в 2011 році й тоді тендер виграла ТОВ «АСП-Трансбуд». Вартість договору тоді склала  1,57 млн грн.

Крім того, Департамент будівництва та шляхового господарства уклав договір з ТОВ «Паркінг +» щодо капітального ремонту вул. Морозова вартістю 2,16 млн грн. Довжина дороги 424 м, а дані ДКТ показують, що вартість робіт на 1 кв м вулиці складає 615 грн.  Планується покласти вирівнювальний  та основний шар асфальтобетону. Також зроблять традиційні роботи з ремонту тротуарів, озеленення, розмітки, встановлення пандусів, тощо.

Під час всіх тендерів конкурентами «ТОВ «Паркінг +» було ТОВ «Вега-Буд» та ТОВ «ДБК «Уровень», пропозиції яких були дорожчими.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. З липня 2011 р. список власників «Паркінг+» поповнили Вячеслав Блінкін та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп».

За даними PanamaPapers, засновниками «Валдхелм Tрейдінг корп» є панамський офшор «Charitable And Goodwill Foundation» й громадянка Швейцарії Альбіна Бьоклі-Карданова. Вона й вказана як кінцевий бенефіціар «Паркінг +».

Альбіна Бьоклі-Карданова також входить до складу директорів російської компанії ПАТ «Сибирский горно-металлургический альянс» (видобуток золота на Камчатці), яку російські ЗМІ пов’язують з братами Зінгаревичами. Серед бізнес-партнерів Зінгаревичів у 90-х роках був Дмитро Мєдвєдєв. Братів Зінгаревичів у російських ЗМІ прямо називали «гаманцем» прем’єр-міністра РФ.

ТОВ «Вега-Буд» зареєстровано на Сергія Колесника, який з 2005 року є директором фірми. До липня 2012 року власниками «Вега-Буд» були Ганжа Оксана Віталіїївна і Золотарьова Лілія Михайлівна. На Сергія Колесника також записана частка у ТДВ «Спецбуд-3», яким керує депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Віталій Ганжа.

ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» заснували депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман. Останні також є серед засновників ТОВ «Фірма «Діана», яка володіє сумським ринком у Харкові. Директором цієї фірми є депутат Харківської міськради від «Відродження» Андрій Кудінов, серед засновників є Ольга Солоп, яка була директором ТОВ «Флореаль-2005», коли ця фірма належала АТЗТ «НПК-Холдінг» Геннадія Кернеса. Крім того, в минулому році серед засновників ТОВ «Фірма «Діана» був син Кернеса – Даніїл Прівалов.