Апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо визнання недійсним рішень виконавчого комітету Малоданилівської селищної ради щодо приватизації двох земельних ділянок загальною площею 1,2 га

Про це стало відомо з постанови Апеляційного суду Харківської області від 6 лютого 2018 року.

Історія почалася з того, що в 2001 році виконком Малоданилівської селищної ради надав дозвіл на передачу у приватну власність земельних ділянок по 0,60 га для ведення особистого підсобного господарства із земель: в тому числі 0,50 га пасовища та 0,10 га сінокоси для однієї особи, а також 0,50 га пасовища та 0,10 га сінокоси для іншої. На підставі вищевказаних висновків начальника відділу земельних ресурсів Дергачівського району оформлено державні акти про право власності на земельні ділянки.

Після чого, земельні ділянки були перепродані.

Але виявилося, що ці землі знаходяться на території водойми Зооветеринарної академії. При цьому у навчальному закладі роками не знали, що їх землями незаконно розпоряджалася селищна рада.

Суд встановив, що без зміни цільового призначення земельних ділянок, у приватну власність фактично передано землі водного фонду, які не можуть належати громадянам України на праві приватної власності для ведення особистого підсобного господарства.

Тож суд задовольнив позов прокурора Дергачівського району та визнав недійсним рішення виконкому Малоданилівської селради щодо виділення землі; визнано недійсним запис про реєстрацію державного акта на право приватної власності на землю, а також зобов'язано Людмилу Полторак та Олександру Косяк звільнити землю на користь держави в особі Харківської державної зооветеринарної академії.

Апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції.