Комунальне підприємство «Харківспецбуд» 25 липня заплатило 160,5 тис. грн ТОВ «Учбово-науковий виробничий центр «Охорона праці» за різноманітні товари.

Про це повідомляє «Харківський антикорупційни центр» з посиланням на дані офіційного порталу публічних коштів «Є-Дата».

Зокрема, 57,42 тис грн. було заплачено за свiтильники «аварійний вихід» та «запасний вихід». Подібні світильники у роздріб коштують близько 200 грн./шт. Скільки за одну штуку заплатили комунальники – невідомо.

Ще 25 тис грн. заплатили за рукав пожежний латексний, 24,96 тис грн – за пожежну шафу, 23,6 тис грн. за вогнегасники ВП-5, які у роздріб коштують біля 300 грн. за штуку.

Копії договір не були викладені. Тому не відомо за яку кількість товару перераховувались кошти й куди цей товар піде.

Засновниками ТОВ «УНВЦ «Охорона праці» Лев Райнін та Ганна Райнін. Це батько та дружина Ігоря Райніна, який на той час очолював Харківську ОДА, а в серпні був призначений головою Адміністрації президента. В 2011-2012 роках він був серед засновників згаданого «Учбово-науковий виробничий центр «Охорона праці».

Нагадаємо, що ПАТ «Турбоатом» у 2015 році уклало з ТОВ «Учбово-науковий виробничий центр «Охорона праці» три угоди на постачання товарів на загальну суму 654 тис грн.