Комунальне підприємство «Харківводоканал» 24 жовтня уклало угоду з ТОВ «Рать» щодо реконструкції покрівлі одного зі своїх приміщень за 1,44 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Замовлено ремонт даху учбово-побутового корпусу по вул. Конторській, 90 в місті Харкові, який необхідно виконати до кінця 2016 року.

Ціна угоди менше від 1,50 млн грн. – порогової суми, вище якої потрібно проводити відкриті торги. Відтак угоду з фірмою було укладено без аукціону.

У червні 2016 року «Харківводоканал» вже замовляв у «Раті» проектні роботи щодо ремонту покрівлі корпусі по вул. Конторській, 90 за 25 тис грн.

За даними «Прозорро», 22 вересня КП «Харківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» уклало 35 угод з «Раттю» на реконструкцію спортивних майданчиків у місті на загальну суму 4,10 млн грн. Вартість робіт по кожному з 25 майданчиків становила 117 тис грн.

Крім того, у вересні «Рать» отримала 1,28 млн грн. від КЗОЗ Обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер №1 за капітальний ремонт покрівлі та заміну вікон.

Засновником та керівником ТОВ «Рать» є харків’янин Антон Константинов. Він також є співзасновником ОК «Житлово-будівельний кооператив «Прем’єрівське», де його партнерами є Денис Константинов і Світлана та Олександр Настенки.

Олександр Настенко є бізнес-партнером Романа Дружбіна по фірмам, які останнім часом отримують спецдозволи на розробку корисних копалин в різних регіонах України. Дружбін – це колишній бізнес-партнер по ТОВ «Центральна нафтогазотранспортна компанія» Олександра Павлюченка, якого в ЗМІ називають «авторитетом» на призвісько Саша «Браслет».

Сьогодні Павлюченко є помічником нардепа з «Народного фронту» Ігоря Котвицького, який у свою чергу є давнім бізнес-партнером міністра МВС Арсена Авакова.

За даними «ВДЗ», «Рать» отримувало держзамовлення двічі. У минулого році Управління поліції охорони в Харківській області замовило фірмі постачання форми на суму 1,17 млн грн., а у вересні цього року Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міськради замовило у ТОВ «Рать» реставрацію нежитлової будівлі вартістю 64,94 млн грн.