Правоохоронці перевіряють на предмет розтрати коштів харківського метрополітену головних підрядників КП – фірм, які ЗМІ відносять до впливу Максима Мусєєва - ТОВ «Ваго Рев», ТОВ «Системи прогресивної очистки», ТОВ «Спеціалізований «проектно будівельний монтажний поїзд-753». Про це стало відомо з ухвали Апеляційного суду Харківської області.

В липні 2018 року слідчі Індустріального відділу поліції провели обшуки в офісі ТОВ «Ваго Рев» по вул. Благовіщенська, 24, на електродепо «Салтівське» та електродепо «Московське» метрополітену, в головному офісі метрополітену по вул. Різдвяна, 29, в житловому будинку Андрія Євтушенко (екс-директор ТОВ Компанія СПО»), в квартирі Романа Дворника (екс-директор ТОВ «Ваго-рев», ТОВ «Системи прогресивної очистки», ТОВ «Спеціалізований «проектно будівельний монтажний поїзд-753»), в житловому будинку Світлани Єрьоменко (екс-директор та екс-власник ТОВ «Спеціалізований «проектно будівельний монтажний поїзд-753»).

До речі Світлана Єрьоменко в ухвалі суді зазначена, як бухгалтер ТОВ «Ваго Рев», ТОВ «Системи прогресивної очистки» та ТОВ «СПБМ Поїзд-753».

Обшуки стосувались кримінального провадження №12018220530001358 від 13 червня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Засідання суду першої інстанції, Орджонікідзевського райсуду міста Харкова, відбувалися у закритому судовому засіданні. Ухвали суду першої інстанції заборонені для оприлюднення згідно з п.4 ч.1 ст. 7 Закону України «Про доступ до судових рішень».

За даними ЗМІ, ТОВ «Ваго Рев», ТОВ «Системи прогресивної очистки» та ТОВ «СПБМ Поїзд-753» відносяться до сфери впливу голови Адміністрації Холодногірського району, депутата Харківської міськради Максима Мусєєва.

Всі фірми є основними підрядниками КП «Харківський метрополітен», починаючи з 2009 року.

ТОВ «Ваго-рев» (ремонт та технічне обслуговування рухомого складу метрополітену) отримав з 2009 року від метрополітену більше 1,15 млрд.грн., ТОВ «Системи прогресивної очистки» (прибирання та клінінг-послуги в метро) - 63,7 млн.грн., ТОВ «СПБМ Поїзд-753» (ремонт та обслуговування есколаторів) - 92,1 млн.грн.

До 2009 року ці послуги та роботи виконувались самостійно працівниками метрополітену. З 2009 року працівників метрополітену стали звільняти та переводити в штат приватних фірм - ТОВ «Ваго Рев», ТОВ «Системи прогресивної очистки» та ТОВ «СПБМ Поїзд-753».