Служба автомобільних доріг у Харківській області уклала додаткову угоду з ПАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління № 33» щодо ремонту дороги вартістю 18,24 млн. грн.

Про це йдеться на сайті «Прозорро».

Договір уклали без проведення відкритих торгів.

Дорожники обґрунтували укладання договору без торгів тим, що в процесі надання послуг по об'єкту «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-78 Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка на ділянці км 7+018-км 144+176 Харківської області (окремими ділянками)» при обстеженні та визначенні обсягів робіт на 2018 рік, підрядником ПАТ «ШРБУ № 33» (лист № 98 від 15.06.2018р.) було встановлено, що внаслідок значних руйнувань на ділянках ремонту по Харківському районі, обсяг вирівнюючого шару перевищує обсяги зазначені кошторисною документацією, в результаті чого було складено дефектний акт та направлено звернення до Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, щодо роз'яснення стосовно використання та технології укладання крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші.

На лист-запит ПАТ «ШРБУ № 33» до кафедри будівництва та експлуатації автомобільних доріг Харківського національного автомобільно-дорожнього університету надана відповідь, в якій зазначено, що згідно п.8.2.4 ДБН В. 2.3-4:2015, з посиланням на табл.Ж.1, встановлена вимога, згідно з якою товщина конструктивного шару з крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші в ущільненому стані повинна становити не менше ніж 10 см, не залежно від результатів розрахунку на міцність дорожнього одягу.

Дорожники пояснили, що додаткову закупівлю треба здійснити в того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації та забезпечення сумісності з наявними послугами. Заміна попереднього надавача послуг, за їх даними, призведе до несумісності та виникнення проблем технічного характеру, пов’язаних з експлуатацією та обслуговуванням об'єкту.

Мова йде про ремонт ділянки довжиною 4 км.

Минулого року за результатами торгів була укладена угода на ремонт цієї дороги на суму 98 млн. грн. ПАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №33» отримало 28,1 млн. грн. на ремонт дороги Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка в минулому році. Саме на цій дорозі місцеві мешканці міряли висоту ям за допомогою торта «Рошен».

Акціонерами ПАТ «ШРБУ №33» є Володимир Шевченко, Олександр Іванюк, Михайло Іванюк, Петро Іванюк.