Золочівська селищна рада 23 листопада уклала дві угоди щодо розробки проектів з ПП «Укрводпроект Сервіс» на загальну суму 296 тис. грн.

Про це стало відомо зі звітів про укладання договорів, розміщених на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Зокрема, 192 тис грн. підрядник має отримати за розробку до кінця року робочого проекту «Реконструкція водомереж в смт Золочів» й ще 104,2 тис. грн. за виконання робочого проекту «Капітальний ремонт дороги по вул. Підгірній в смт Золочів».

ПП «Укрводпроект Сервіс» створено у травні 2016 року й записане на Інну Морозову.

Морозова раніше була спізасновником декількох фірм, зокрема ТОВ «Спецводстрой».

ТОВ «Спецводстрой» в 2014 році виграло тендер на реконструкцію очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради вартістю 21,02 млн грн. На початку 2015 року на ці роботи додатково виділили ще 2,82 млн. грн.

Крім того, 28 січня 2015 року «Спецводстрой» підписало договір на обладнання для цих очисних споруд вартістю 15,17 млн. грн.

Минулого року міліція відкрила декілька кримінальних проваджень за ознаками привласнення майна та зловживання службовим становищем керівництвом фірми.

Слідчі вважали, що роботи з реконструкції каналізації були завищені в рази. Крім того, правоохоронці вважають, що керівники ТОВ «Спецводстрой» діяли у зговорі з чиновниками департаменту капітального будівництва Харківської ОДА, а представник підприємства передавав керівнику цього Департаменту готівку на суму, яка складала 20-25% від отриманих бюджетних коштів. Так, слідство розслідує один епізод справи, коли власник «Спецводстрою» передав директору Департаменту більше мільйона гривень готівкою.

При цьому за даними слідства фактичним керівником «Спецводстрой» був Микола Кожанов, який отримував підряди на розробку різноманітних проектів в області. Більшість цих проектів виявилися проблемними.

zolo4ivskarada zamovyla