Харківський республіканський ліцей-інтернат спортивного профілю уклав 12 додаткових угод, в результаті чого вартість 1 кг курячих тушок зросла в три рази.

Про це стало відомо з сайту «Прозорро».

3 квітня за результатами аукціону між ліцеєм та ФОП Дядін Сергій Іванович була укладена угода на постачання 1300 кг курячих тушок загальною вартістю 21099 грн, тобто по 16,23 грн. за 1 кг.

Варто відзначити, що ФОП Дядін під час аукціону запропонував ціну більш ніж в 2,5 рази меншою за конкурентів – ТОВ «Фудснаб» та ФОП Фурманенко Ігор Сергійович.

Але після підписання угоди, вже за кілька днів почалися підписання додаткових угод.

За місяць було підписано 12 додаткових угод, а вартість 1 кг курячих тушок зросла до 50,94 грн. за 1 кг. Якщо б по такій ціні було запропоновано купувати м’ясо, то Дядін не зміг б виграти аукціон.

Підп.2 п.4 ст.36 закону України «Про публічні закупівлі» передбачає, що зміни ціни за одиницю товару не більше ніж на 10 відсотків можлива лише у разі коливання ціни такого товару на ринку, за умови, що зазначена зміна не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі.

Протягом квітня коливання цін на курятину не було, не кажучи вже про те, що ціни 12 разів поспіль не змінювалися.

Подібні дії більш схожі на змову між учасником торгів та замовником. Коли ФОП ставить занадто низьку ціну, щоб обійти всіх конкурентів, а потім йому дозволяють збільшувати ціну велику кількість разів.

licei privatnyk 76387