Харківський національний медичний університет без проведення аукціонів уклав декілька угод з ПП «Євробуд» щодо проведення ремонтних робіт на території вузу на загальну суму 1,87 млн. грн.

Про це стало відомо зі звітів про укладання договору, які розміщені на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Роботи мають бути виконані до кінця березня 2017 року.

Зокрема, 1,37 млн. грн. планують витратити на капітальний ремонт кафедр учбового корпусу медицини катастроф та військової медицини ХНМУ за адресою: вул.Тринклера,12.

Ще 288,9 тис. грн. мають заплатити за капітальний ремонт приміщень учбово-лабораторного корпусу ХНМУ за адресою; м.Харків, пр.Науки, 4, а ще 199 тис. грн. за поточний ремонт у тих самих приміщеннях.

Аукціони у системі «Прозорро» на ці роботи у вузі вирішили не проводити.

Зараз ПП «Євробуд» записана на Андрія Лук’янова, директором є Галина Зубченко. Раніше серед засновників був Ярослав Нирка, який також був бухгалтером цього підприємства. Нирка відомий ще як засновник ТОВ «ТК «Фасад-Сервіс». Телефон, який «Євробуд» вказав, як контактний в реєстрі юридичних осіб +380937915098, прив’язаний до аккаунту Тетяни Самофал.

За даними системи Youcontrol ця фірма отримала грошей по державним тендерам на суму 3,47 млн. грн.

Крім того, минулого року це угоди «Євробуду» та медуніверситету попали у коло зору правоохоронців.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження стосовно посадових осіб Харківського національного медичного університету та ПП «Євробуд» у зловживанні службовим становищем при укладанні договорів на ремонтні роботи без проведення торгів на суму понад 259,38 тис. грн.