29 грудня 2010 року Харківська міська рада 6-го скликання на 3-ій сесії прийняла рішення про затвердження «Комплексну міську програму розвитку культури в місті Харкові на 2011-2016 роки».

Згідно, цієї цільової програми, за рахунок бюджету міста Харкова 2014 року було виділено на:

- благоустрій рекреаційної зони в районі вул. Біла Акація - 11 млн.грн. (фото 3).

За рахунок бюджету міста Харкову 2015 року було виділено на:

- благоустрій рекреаційної зони в районі вул. Біла Акація - 8,84 млн.грн. (фото 4)

- реконструкція пішохідно-транспортної мережі в районі спортивного комплексу по вул. Біла Акація - 4,5 млн.грн. (фото 5).

Також, згідно проекту рішення 2-ії сесії Харківської міської ради 7-го скликання «Про затвердження кошторису витрат на виконання «Комплексної міської програми розвитку культури в місті Харкові на 2011-2016 роки» за рахунок коштів міського бюджету міста Харкова на 2016 рік» планується виділити на:

- реконструкція пішохідно-транспортної мережі в районі спортивного комплексу по вул. Біла Акація - 3,55 млн.грн. (фото 6).

Якщо, порахувати, то за три роки на благоустрій рекреаційної зони та реконструкцію пішохідно-транспортної мережі по вул. Біла Акація буде виділено 27,89 млн.грн.

Це, ще не враховуючи, що в «Комплексній міській програмі розвитку культури в місті Харкові на 2011-2016 роки» за рахунок коштів міського бюджету міста Харкова на 2014 рік не було деталізовано на які саме роботи з благоустрою території парку в частині пішохідно-транспортної мережі виділялося 15,51 млн.грн.

В «Комплексній міській програмі розвитку культури в місті Харкові на 2011-2016 роки» за рахунок коштів міського бюджету міста Харкова на 2016 рік планується виділити 63,54 млн.грн. на фінансову підтримку КП «Центральний парк культури та відпочинку ім М.Горького. Чи закладено в цій фінансовій підтримці кошти на благоустрій рекреаційної зони в районі вул. Біла Акація - невідомо.

А, кому ж так пощастило і він зміг прописатися по вул. Білої Акації (інформація з Державного реєстру прав на нерухоме майно та «Наших грошей») :

- митрополит Харківський та Богодухівський Онуфрій (УПЦ МП). Родині митрополита належать в цьому районі два будинки. Один з них належить самому Онуфрію, а земельна ділянка оформлена на його матір. Другий будинок на вулиці Білої Акації він подарував батьку.

- колишній заступник начальника Харківського управління СБУ Микола Колєснік. Особисто на нього записано будинок площею 280 кв. м. Ще один маєток площею 451 кв.м. записано на Ганну Колєснік, а у власності Миколи Колєсніка перебуває земельна ділянка.

- колишній перший заступник Харківського міського голови Сергій Політучий. Сергій Політучий є засновником групи компаній «Фактор», а у серпні став співзасновником Благодійного фонду соціального розвитку.

- син колишнього глави Аграрного Фонду України Сергія Хорошайлова – Максим Хорошайлов. Йому належить будинок площею 672 кв.м. Сергій Хорошайлов мав спільний бізнес з міністром МВС Арсеном Аваковим в нафтогазовому секторі. Аграрний фонд Хорошайлов очолював за часів президентства Віктора Януковича.

- колишній депутат Харківської міської ради Карина Давтян. Вона є донькою депутата Харківської міськради та голови міської парторганізації «Солідарність», а також кандидата на пост Харківського міського голови Олександра Давтяна. Родина Давтян володіє місцевим каналом «Simon» та службою новин медіа-групи «Об’єктив», а також готелем «Харків».

Також є декілька вулиць, які межують з вулицею Біла Акація і мешканці цих вулиць також відчувають піклування за себе з боку Харківської міської ради:

- по вулиці Кипарисній розташований будинок площею 1571 кв.м.. Цей будинок належить депутату Верховної Ради та власнику ТЦ «Барабашово» Олександру Фельдману.

- у третьому Сокільницькому в’їзді має будинок сестра Олександра Фельдмана – Лілія Захарова.

По вулиці Червоної Троянди має будинок:

- дружина Сергія Сьомочкіна, бізнес-партнера Фельдмана.

- Олег Мкртячан, бізнес-партнер депутата Верховної Ради Сергія Тарути.

- дружина колишнього депутата Харківської міськради Олександра Грінько – Раїса.

- Валентин Чехунов – син керівника КП «ВЕП «Держпром» та колишнього депутата Харківської обласної ради Миколи Чехунова.