У Харкові з 26 травня по 31 жовтня 2018 року в Молодіжному парку буде проходити на постійній основі сезонний ярмарок «Літопарк». За наявними документами (договір на проведення ярмарку від 24 квітня) місто не отримає жодної копійки від проведення ярмарку на землі комунальної форми власності.

Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міськради уклав договір на організацію Літопарка з ФОП Камянська Анастасія Олександрівна. 29-річна Анастасія Камянська займалась організацією Літопарку в минулому році, коли він проходив поряд з ТРЦ «Французький бульвар».

Анастасія Камянська також була організатором фестивалів вуличної їжі Go-Go Food на майдані Свободи.

 «Літопарк» - сезонний ярмарок з роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами у вихідні та святкові дні.

Молодіжний парк – територія, на якій раніше було Іоанно-Усікновенське кладовище. Зараз на території Молодіжного парку знаходяться могили прозаїка Миколи Хвильового, письменника Петра Гулака-Артемовського, драматурга Марка Кропивницького.

Вхід до Літопарку в минулому році був платним. Планується, що буде не менше 20 торговельних місць на ярмарку.

ФОП Камянська Анастасія Олександрівна має забезпечувати належний санітарний і протипожежний стан території ярмарку, вивезення твердих побутових відходів, охорону майна, підключення до електромережі, встановлення біотуалетів.

Інформація щодо оплати за користування землею територіальної громади у договорі відсутня.

За даними NewsRoom, одним із співвласників Летопарка є син Харківського міського голови Геннадія Кернеса - Родіон Гайсинський.

Харківський антикорупційний центр в грудні 2017 року повідомляв про те, що Департамент комунального господарства Харківської міськради уклав договір з ТОВ «БВКФ «Технікабуд» щодо реконструкції Молодіжного парку вартістю 51 млн.грн.

Але договір на реконструкцію Молодіжного парку розірвали.