Прокуратура не змогла через суд змусити обслуговуючий кооператив «ЖБК «Легенда» повернути територіальній громаді Харкова земельну ділянку площею 1,27 га. Таке рішення прийнявГосподарський суд Харківської області.

В 2008 році Харківська міськрада виділила «ЖБК «Легенда» землю під будівництво житла. Ділянка знаходиться у рекреаційній зоні неподалік Журавлівського водосховища. На її території розташовано сосновий бір.

Як повідомляє кореспондент «Наших Грошей», на сьогоднішній день на ділянці не проведено жодних будівельних робіт.

Кооператори Кернеса зберегли у власності елітний сосновий бір, протизаконно подарований їм депутатами 

Кооператив «Легенда» досы не приступив до забудови соснового бору

 

В квітні 2015 року прокуратура звернулася до суду з позовом, у якому просила визнати незаконним рішення харківських депутатів про передачу землі кооперативу. Бо «ЖБК «Легенда» не відповідає умовам, за якими житлово-будівельні кооперативи можуть безкоштовно і поза конкурсом отримувати землю.

Відповідач на суді заявив, що прокурором було пропущено строк на подання заяви. Адже з моменту передачі харківськими депутатами землі у власність кооперативу пройшло більше трьох років.

Суд погодився, що строк подачі позову минув, а клопотання про його поновлення прокуроромне заявлялось. За думкою суду, прокуратура знала про відчуження даної земельної ділянки, адже на сесії міськради в 2008 році був присутній тодішній прокурор міста Харкова Євген Попович.

Засновниками ОК ЖБК «Легенда» є Сергій Голубєв, Ольга Кириллова та Олександр Коровкін.

Всі ці люди пов’язані з мером Харкова Генадієм Кернесом.

Наприклад, Голубєв та Кириллова є бенефіціарами ТОВ «Торговий дім «Пушкінський». Ця фірма є одним з засновників ТОВ «Національ» – підприємства, яке володіє однойменним готелем – резиденцією Кернеса.

Крім того, Кириллова разом з Кернесом, Аллою Добкіною та віце-мером Харкова Мариною Стаматіною володіють ЗАТ РМК «Тоніс-центр» («7 канал»). Алда Добкіна – мати Михайла Добкіна, колишнього губернатора Харківської області.

Олександр Коровкін є засновником біля десятка схожих кооперативів, які отримували землю за аналогічною схемою. Також Коровкін є бізнес-партнером сина Генадія Кернеса Даніїла Прівалова у ТОВ «Фірма «Діана», яка володіє Сумським ринком у Харкові.