КО «Харківський зоологічний парк» 30 вересня і 19 жовтня уклав шість угод про будівельні роботи на загальну суму 202,06 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Усі тендери були оголошені 28 липня, тоді як 1 серпня всі державні замовники остаточно перейшли на систему «Прозорро». Роботи мають бути виконані до кінця 2017 р.

ТОВ «Київська будівельна компанія-Плюс» за 92,56 млн грн. реконструює адмінбудівлю та вхідну групу №2, мережі та споруди зливової каналізації, зони «Дика Австралія» та «Планета мавп».

Фірмою володіє Євгеній Волк із Житомирщини. Він також є засновником ТОВ «Київбудресурс» з Олегом Пінчуком і Володимиром Бойком. Дружина Волка – Вікторія Волк разом з Олегом Пінчуком заснувала ТОВ «Компанія «Буд-Стар».

За даними «Харківського антикорупційного центру», »КБК-Плюс» почала отримувати держпідряди торік. Зокрема виграла тендер КП «Інженерний центр» на реставрацію Андріївського узвозу за 5,08 млн грн. У Харкові вона вперше виплила, отримавши без тендеру підряд на реконструкцію центральної алеї саду ім. Шевченко за 1,37 млн грн.

Нині ж її конкурентом було харківське ПАТ «Альпсервіс» Олександра Ярка, підписантом якого є Ігор Бовикін.

ТОВ «Призма Електрик» заплатять 90,58 млн грн. за другу чергу мереж електропостачання та освітлення.

Власниками фірми є Олексій Прийдак та Єгор Ковалевський. Останній у 2015 р. йшов у Харківську облраду від Волонтерської партії України, першим номером списку якої був екс-губернатор Харківщини Ігор Балута.

Також Ковалевський і Прийдак володіють ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Делікат» і ТОВ «Завод Призма Електрик».

Суперником було ТОВ «МПК Енергопостач» Дмитра Петренка та Олександра Ручки.

ПП «Донремсервіс» дадуть 18,91 млн грн. на третю чергу слабкострумових мереж.

Харківська фірма зі статутним капіталом 500 грн. належить Ігорю Толдінову. Раніше вона була записана в Донецьку на Андрія Коротких, а до того – на Володимира Кучеренка. У держреєстрі вказано її номер телефону +380666027810, який також використовує бухгалтер ФОП Севастьянова Наталія Анатоліївна.

Із «Донремсервісом» змагалося лише ТОВ «Вентто» Сергія Кожевнікова, яке фігурує у кількох кримінальних провадженнях. Одне з них розпочала військова прокуратура АТО після перевірки ДФІ виграного фірмою тендеру Нацгвардії на капремонт корпусу №1 по вул. Академіка Проскури, 1 у Харкові за 6,70 млн грн.

Крім того, посадовців ВП «Північна ЕС» ДП НЕК «Укренерго» підозрюють у розтраті 0,35 млн грн. шляхом закупівлі у фірми обладнання за завищеними цінами. В іншій справі правоохоронці внесли «Вентто» до переліку фірм з ознаками фіктивності.

У вересні АМКУ оштрафувало »Вентто» і ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Східбуд» кожну на 68 тис грн. за змову на тендері Нацгвардії та на три роки внесло фірму у свій «чорний список».