ГО «Харківський антикорупційний центр» склав рейтинг чиновників, які стали власниками нових коштовних автівок протягом вересня 2017 року та вказали ці дані на сайті НАЗК.

Лідером цього місяця стала начальник приймальника-розподільника для дітей Головного управління національної поліції в Харківській області Ірина Даниліна, яка придбала новенький Toyota Land Cruiser 200.

Вартість автівки склала 2,44 млн. грн. і не зрозуміло де співробітник поліції взяла гроші неї гроші.

Друге місце зайняв командир батальйону Національної академії Національної гвардії України Дмитро Дрібноход придбав новенький автомобіль «INFINITI Q70».

Вартість автомобіля «INFINITI Q70» 2017 року випуску склала 1.39 млн. грн.

У академії Нацгвардії Дрібноход відповідає за забезпечення навчального процесу. Річна зарплата комбата складає 180 тис. грн.

На третьому-четвертому місці виявився селищний голова Катеринівки Лозівського району Андрій Чабан, який придбав новенький Toyota Land Cruiser 150. Вартість автівки складає мільйон гривень.

Таку ж саму автівку придбав й начальник військово-юридичного факультету Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Сергій Мельник.

П’яту позицію зайняла суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Світлана Рєзнікова. Вона заплатила мільйон гривень за автомобіль Mazda CX-5.

Ще один суддя Олександр Курило, який працює у Апеляційному суді Харківської області, придбав Nissan X-Trail 1.6 2017 року. Вартість машини – 730 тис. грн.

А ось суддя Балаклійського районного суду Сергій Усенко також вирішив не відставати від колег. Його обновкою став автомобіль Mitsubishi Outlander за 683 тис. грн.

Восьма позиція у прокурора відділу обласної прокуратури Лариси Асріян, яка за подаровані від батька кошти, придбала новенький KIA Sportage.

Але декларанти купували не лише нові цікаві автомобілі. Так, начальник служби правового забезпечення КП «Харківський метрополітен» Світлана Колесан придбала BMW X1 2013 року. Вона вказала, що купила автівку за 255 тис. грн., хочча ринкова вартість такої машини вдвічі вища.

Й замикає топ-10 старший слідчий обласної прокуратури Артем Шевченко, який задекларував, що придбав автомобіль TOYOTA CAMRY за 49 тис. грн.

Нагадаємо, що в серпні лідером такого хіт-параду стала стала головний спеціаліст відділу управління персоналом Господарського суду Харківської області Тетяна Мазур. Вона придбала новенький автомобіль Lexus RX 200t за 1,55 млн. грн.