У травні-червні 2016 року ХНУ ім. Каразіна перерахував за ремонтні роботи приватним фірмам понад 2 мільйони гривень. Про це стало відомо з Офіційного порталу публічних фінансів «Є-Дата».

Зокрема, ПП «Харків Будкомфорт» отримало 511,91 тис. грн. за капітальний ремонт учбового корпусу. Ця фірма має розмір статутного внеску – 100 грн. та записана на Гліба Федорова.

518,7 тис. грн. перерахували ТОВ «Добробуд» за ремонт їдальні на вул. Отакара Яроша. Ця фірма записана на Анатолія Кнігіна та є фаворитом Департаменту культури міськради.

Ще 125 тис. грн. перерахували ТОВ «Модерн-ХХІ» за поточний ремонт головного корпусу, зокрема, приміщення бібліотеки. Власниками ТОВ «Модеррн-ХХІ» є Сергій Калмиков та Надія Мельникова. Серед бізнес-партнерів Калмикова є оточення Кушнарьова – Олександра Кагановський та Олег Чигрінов.

ТОВ «БК «Укртехносфера» отримала передплату за капремонт гуртожитка № 4 у сумі 117 тис. грн. Нагадаємо, що ця фірма нещодавно «розпиляла» тендер на ремонт будівлі Валківського районного суду.

ТОВ «Інтех Сістемс» отримало від ХНУ ім. Каразіна 220,9 тис. грн. за ремонт приміщення топочної у ботанічному саду, ремонт гуртожитку № 2.

ТОВ «Будівельна Компанія «Готіка» за капітальний ремонт зоомузею біостанції отримала 64 тис. грн. Фірма зареєстрована на Сергія Березнєва.

Крім того, гроші за ремонтні роботи отримувала ТОВ «Еталон-2012» Олександра Тарана.