Суддя Господарського суду Харківської області Станіслав Міньковський отримав безвідсоткову позику у розмірі 120 тис. грн.

Про це йдеться у повідомлені про суттєві зміни до декларації чиновника, яке опубліковане на Єдиному державному реєстру декларацій.

За даними декларації, суддя Міньковський отримав позику від Юрія Ямпольского.

Ямпольський працював арбітражним керівником, був керівником та засновником купи підприємств, діяльність яких зараз припинена.

Зокрема ТОВ «Центр інвестиційних технологій». Справу щодо банкрутства цього підприємства у суді розглядав саме Міньковський.

Крім того, по справі банкрутства ТОВ «Юридична фірма «Контракт-92» Ямпольского ліквідатором затверджував саме Міньковський.

Й таких справ не одне й не два.

За даними декларації за 2015 рік, Станіслав Міньковський володіє квартирою площею 39 кв..м. у Харкові, 86,3 кв.м. та земельною ділянкою під ним у с. Щурівка Балаклійського району, земельну ділянкою площею 1200 кв.м. у Дергачах.

Дружина судді Олена Білоусова володіє квартирою у Балаклеї площею 37,6 кв.м., підвалом у Харкові площею 11.7 кв.м., садовим будинком у Щурівки площею 51,1 кв.м., квартирою у Балаклеї площею 54,8 кв.м., земельна ділянка у Пісочині площею 1500 кв.м. тощо.

Суддя володіє автомобілем «MERCEDES-BENZ ML320CDI» 2008 року, а його дружина орендує автомобіль «VOLKSWAGEN TIGUAN» 2009 року.

Олена Білоусова була засновником ТОВ «Мерефа-Агро».

За 2015 рік Міньковський заробив майже 200 тис. грн., а його дружина – 115,6 тис. грн.

Готівкою у судді було вказано 3529 євро.