Начальник відділу забезпечення державного обвинувачення у регіоні прокуратури Харківської області Євген Шевченко придбав мисливський нарізний карабін Blaser.

Про це йдеться у повідомлені про суттєві зміни до декларації депутата, яке опубліковане на Єдиному державному реєстру декларацій.

Вартість карабіну склала 83072 грн.

Євген Шевченко є колишнім прокурором міста Харкова. У своїй декларації він вказав, що володіє квартирою площею 183,5 кв.м. За даними «Харківського антикорупційного центру» ця квартира знаходиться у будинку по вул. Отакара Яроша, 26. Ринкова вартість подібної квартири складає близько 250 тис. дол.

Квартиру прокурору подарували.

Також у декларації 2015 року він вказав, що володіє гаражем площею 21,6 кв.м.

Вже у його декларації за 2016 рік він вказав про володіння двома паркомісцями за тією ж адресою, що і квартира. Ці два паркомісця йому подарували на початку 2016 року. Хто саме подарував прокурор не вказав.

За даними реєстру нерухомості, до Шевченка паркомісцями та квартирою володів Козик Олег Сергійович.

Людина з таким ПІБ є керівником Релігійної громади Святого благовірного князя Олега Брянського Харківської Єпархії УПЦ МП.

Щодо автомобілів, то в декларації за 2015 рік був вказана автівка Toyоta RAV4 року.

А ось у 2016 році прокурор вказав, що їздить на автомобілі TOYOTA Land Cruiser 2013 року випуску, яке записане на його батька Валерія Шевченка.

За рік Євген Шевченко заробив 370 тис. грн., вказав 120 тис. грн. та 2000 дол. заощаджень