Через численні аварії на тепломагістралях у Харкові відкрите кримінальне провадження.

Про це пише прес-служба обласної прокуратури.

Прокуратура Харківської області процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), внаслідок якої сталося 7 масштабних аварій на тепломережах протягом 10 днів.

Починаючи з 22 лютого у Шевченківському, Київському, Немишлянському, Індустріальному, Слобідському, Основ’янському районах м. Харкова сталися, принаймні, 6 аварій на тепломагістралях. Через пориви труб без тепла залишилося щонайменше 700 об’єктів: житлові будинки, учбові заклади, медичні установи тощо.

У той же час у жовтні 2017 року керівництво міськвиконкому та відповідних комунальних підприємств прозвітували перед громадськістю про готовність мереж до опалювального сезону.

Тепер поліція слідчим шляхом перевірить, яким чином і в якому обсязі виділялись та використовувалися кошти на підготовку до зимового періоду, хто відповідальний за готовність комунального господарства до роботи.

Санкція статті «службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, що аналіз ситуації у «Харківських теплових мереж», який зробив ХАЦ, показує, що ремонт мереж за останні роки не був вище 20% від потрібного. Більше того, в 2018 році міська влада запланувала відремонтувати труб вдвічі менш ніж у 2017 році. Це говорить про пріоритети, які розставляли керівники міста на чолі з Геннадієм Кернесом.