КУ «Безмятеженський психоневрологічний інтернат» без проведення аукціону уклав угоду з ТОВ «Індіго-Груп» на капітальний ремонт вартістю 1,41 млн. грн.

Про це стало відомо з сайту «Прозорро».

Мова йде про капітальний ремонт банно-прального комплексу.

Нагадаємо, що 24 квітня голова Харківської ОДА Юлія Світлична підписала розпорядження з рекомендацією для структурних підрозділів ХОДА, районних державних адміністрацій (їхніх структурних підрозділів), підприємств, організацій, установ, використовувати електронну систему ProZorro при здійсненні закупівель, а саме проводити аукціони під час визначення підрядника для проведення робіт на суму понад 50 тис. грн.

Але у КУ «Безмятеженський психоневрологічний інтернат» без проведення аукціону віддали підряд ТОВ «Індіго-Груп» на майже максимальну суму, на яку можливо укласти договір без відкритих торгів. Крім того, на сайті «Прозорро» відсутній дефектний акт та локальні кошториси. Тож не зрозуміло, які саме роботи будуть проводити.

Цікаво, що 1,4 млн. грн. поряд з Харковом можна придбати будинок на 200 кв.м. з сауною, або трьох-поверховий будинок у селищі Липці.

Також нагадаємо, що «Індіго-Груп» є одним з головних тендерних фаворитів на будівельних підрядах у Харківській області, зокрема, на тендерах, які проводить Департамент капітального будівництва ОДА. Роботу цього Департаменту контролює віце-губернатор Євгеній Шахненко.

Фірма належить Павлу Бабенку й Віталію Говорусі.

Заступник губернатора задекларував, що його син Євген Шахненко-молодший минулого року отримав кошти від Павла Бабенка як заробітню плату за основним місцем роботи, а також від «Індіго Груп» – за цивільно-правовою угодою.

«Індиго-Груп» була головним підрядником під час відновлення Балаклії (Харківська обл.) після вибухів на військових складах. З нею уклали 33 договори на загальну суму 38,28 млн грн. За інформацією «ХАЦ», фірма де-факто формувала дефектні акти після виділення коштів, не виконувала заплановані роботи, завищувала вартість будівельних матеріалів в рази. За підрахунками керівника «ХАЦ» Дмитра Булаха, було привласнено близько 50% коштів.