ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» 20 березня за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Енергоконсалт» модернізацію контрольно-вимірювальних приладів та автоматики за 27,93 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про модернізацію обладнання хімводоочищення з автоматизацією технологічного процесу фільтрувального обладнання. Автоматизація механічних фільтрів обійдеться в 14,02 млн грн., ще 13,90 млн грн. витратять на натрій-катіонітові фільтри.

Власниками фірми «Енергоконсалт» є Олександр і Тетяна Максимець, фірма почала вигравати тендери у 2010 р., за цей час вона отримала від Харківської ТЕЦ підрядів на 205,40 млн грн.

На обох тендерах пропозиція «Енергоконсалту» не була найдешевшою – запорізьке ТОВ «Техенергохім» пропонувало виконувати роботи по замовленнях у два і два з половиною рази дешевше. Однак пропозиції фірми були відхилені як такі, що не відповідають умовам ДКТ, чим саме – у протоколі не уточнено. При цьому фірма «Техенергохім» розігрувала зі спорідненою фірмою «ГідроТех Інжиніринг» тендери «Енергоатому» та «Кривбаспромводопостачання» (24 млн грн.).

Таким чином єдиним конкурентом «Енергоконсалту» на нинішніх торгах лишалося харківське ТОВ «Хартеп», яке програло обидва тендери з різницею в півтора мільйони. Основними власниками фірми є Олександр і Сергій Грєховодов, Сергій Анохін, Олег Земляков та Сергій Хохлов.