«Харківський антикорупційний центр» підготував коротку характеристику переможців конкурсу молодіжних, сімейних та гендерних проектів громадських організацій та благодійних фондів на 2017 рік, який проводила Харківська міська рада. Про це стало відомо з оголошення на сайті міськради.

Серед переможців переважно опинилися підлеглі Максима Мусєєва, депутати Харківської міськради від партії «Відродження», родичі працівників профільного Департаменту сім'ї, молоді та спорту міськради, підрядники цього департаменту. Гранти з міських бюджетних коштів розподіляються між «своїми» людьми.

Благодійний фонд «Ми – харків’яни» отримав гранти на два своїх проекти: вітрильний фестиваль для молоді «Харківські вітрила» та військово-спортивна гра для молоді. Співзасновники благодійного фонду – Євген Криветченко та Анастасія Слуцька (вона ж і керівник фонду), яка є начальником загального відділу управління організаційної роботи та загальних питань Адміністрації Холодногірського району.

Євген Криветченко є начальником управління комунального господарства Адміністрації Холодногірського району.

Організація «Ми-Харків’яни» зареєстрована за адресою м.Харків, вул. Суздальські ряди, 12, на якій зареєстровані декілька фірм та організацій, які безпосередньо підконтрольні голові Адміністрації Холодногірського району Максиму Мусєєву.

Що, цікаво телефон, який вказала Анастасія Слуцька, як контактний телефон організації - 068-608-68-75, також є контактним телефоном для Олени Вікторівни Курнєвої, яка є директором комунального закладу «Центр позашкільної освіти «Старт» (в минулому комунального закладу «Станція юних техніків №4 Харківської міськради» (Холодногірський район).

Вікторія Курнєва разом з Оленою Гунбіною (заступник голови Адміністрації Холодногірського району Харківської міськради) входить до президії Вітрильної федерації Харківської області.

Абсолютно незрозумілим чому вітрильний фестиваль для молоді «Харківські вітрила» проводить не профільний комунальний заклад у якого є свій бюджет, а благодійний фонд, який отримає на це додаткові кошти з міського бюджету.

Євген Криветченко є офіційним помічником депутата Харківської міськради Максима Мусєєва, його другом та вірним соратником. Певний час Криветченко був власником ТОВ «Компанія СПО», фаворита з прибиральних послуг КП «Харківський метрополітен» та Харківської міськради. Євген Криветченко очолював довгий час Ленінську районну молодіжну громадську організацію «Молоді регіони» у Харкові.

Також Євген Кріветченко був помічений під час нападів «тітушок» на Євромайдан.

Крім цього, Євген Криветченко був присутнім під час бійок «Молодих регіонів» з фанатами ув'язненої Ю.Тимошенко в 2011-2012 рр. Криветченко був одним з тих, хто командував атаками на бютівців, які пікетували судове засідання проти Тимошенко.

Цікаво, що людина з такими політичним поглядами та вподобаннями буде організовувати військово-спортивну гру для молоді.

Громадська організація «Лінк» отримала також гранти для двох своїх проектів: «Платформа шкільного розвитку» та Школа активної молоді «Курс особистості». Засновниками організації є три депутати Харківської міськради від партії «Відродження» – Габріел Михайлов, Олексій Навроцький та Ольга Чичина (вона ж є і керівником організації). Ольга Чичина є випускницею Школи лідерства «Мост» та ідейною натхненницею створення Харківської молодіжної міськради при міському голові.

П’ять грантів отримало оточення Валерія Анатолійовича Сичова, який є начальником відділу у справах сім'ї управління у справах сім'ї та молоді профільного Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради.

ГО «Соціальний кризовий центр» отримала грант на проект «Корекційні програми для осіб, які вчинили домашнє та гендерно-обумовлене насильство». Керівником та співзасновником ГО «Соціальний кризовий центр» є Вікторія Сичова, дружина вищезгаданого Валерія Сичова

Крім цього, ГО «Інститут соціальної політики регіону» отримала грант на проект «Міжнародний молодіжний фестиваль соціальної реклами».Членом ГО «Інститут соціальної політики регіону» є вже вищезгадана Вікторія Сичова.

В ГО «Соціальний кризовий центр» співзасновницею є ще Вікторія Преображенська, інша організація якої, «Благодійний фонд «Добробут України», отримала два гранти «Розпізнай торгівлю людьми. Та не товар!» та «Зупинимо насильство за допомогою медіації».

Громадська організація «Молоді Харків’яни» отримала грант на проект «Харків - місто рівних можливостей». Керівником організації є Роман Придатченко який, також є співзасновником в ГО «Соціальний кризовий центр». До цього керівником в ГО «Молоді Харків’яни» був Костянтин Підгорний, який з 2011 року по теперішній час обіймає посаду заступника директора Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, а також є депутатом Харківської міськради від партії «Відродження».

Благодійна організація «Благодійний Фонд «Харківський центр волонтерів» отримала грант на проект «Створення соціально-волонтерського центру «Родинний дім». Керівником благодійної організації є Олександр Сітнік, чоловік Світлани Сітнік, яка є заступником начальника управління у справах сім'ї та молоді Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Благодійна організація «Благодійний фонд «Дім людини» отримала грант

на проект «Клуб молодих людей-інвалідів «Інклюзивний простір». Керівник благодійної організації є Олексій Бєсєдін, який є постійно надає в оренду апаратуру Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Благодійна організація «Благодійний фонд «Центр допомоги «Гарант» отримала грант на проект «Харківський міський центр допомоги молоді з числа учасників АТО та членів їх сімей».

Співзасновником організації є Микола Сапелкін, депутат Роганської селищної ради віл партії «БПП-Солідарність». Співзасновник ГО «Антикорупційний блок учасників АТО».

Також Микола Сапелкін в вересні 2016 року увійшов від Харківської області до робочої групи в Генеральній прокуратурі України, завдання якої - перевіряти, чи відповідає дійсності інформація, внесена обвинувачами в декларації. Микола Сапелкін також є юристом Обласного центру допомоги учасникам АТО і Обласної спілки ветеранів АТО.

Громадська організація «Харківська спілка активістів» отримала грант на проект «Наші цінності» (конкурс відеороликів на кращий сімейний ролик та кращий ролик на спортивно-соціальне життя). Керівником та співзасновником організації є Семен Хмельницький, який також є заступником начальника відділу контролю у сфері житлово-комунального, транспортного та шляхового господарства Департаменту контролю Харківської міської ради.

Громадська організація «Спортивний клуб «Адреналін» отримала грант на проект «Єдина волонтерська платформа «Ліга волонтерів». Керівником та співзасновником організації є Руслан Байрамов, який працював головним спеціалістом відділу у справах фізичної культури та спорту Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, а до цього в комунальній установі «Харківський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».