Відділом організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генпрокуратури України вважає, що у заступника голови Харківської облради є невідповідності у декларації про доходи на суму 76,25 млн. грн., з яких не сплачено суми податків, зборів та інших обовязкових платежів до бюджету.

Про це стало відомо з ухвали Печерського районного суду м. Києва від 26 грудня 2017 року.

На обгрунтування доступу правоохоронці повідомили, що заступник голови Харківської обласної ради подав до НАЗК щорічну електронну декларацію за 2015 рік задекларував готівкові кошти у сумі 1,42 млн. доларів США, 450 000 євро та 15 млн. грн.

Крім того, за даними е-декларації на праві приватної власності йому належить 8 об'єктів цінного рухомого майна, ще 5 - на праві спільної власності із дружиною. Крім того, члени сім’ї декларанта мають у власності 32 об’єкт цінного рухомого майна.

Правоохоронці вважають, що заступник голови облради ухилився від сплати податків.

В ході досудового розслідування, встановлено, що Скоробагач в деклараціі за 2014 рік відобразив дохід від провадження підприємницької діяльності та незалежної професійної діяльності у розмірі 101 275 грн., у декларації за 2015 рік – 14,54 млн. грн., із яких 13,78 млн. грн.- дохід виплачений самозайнятій особі у 2015 році ТОВ «САЙРЕЗ».

10.08.2017 допитано як свідка директора ТОВ «Сайрез», який, з його слів, до діяльності підприємства не має жодного відношення, жодних послуг та товарів від заступника голови облради не отримував та став директором ТОВ «Сайрез» за грошову винагороду.

Цікаво, що ТОВ «Сайрез» фігурує у різноманітних кримінальних провадженнях, як фірма з ознаками фіктивності.

У коментарі журналісту «Харківського антикорупційного центру», прес-служба заступника голови облради повідомила, що у Скоробагача є всі необхідні документи, які підтверджують отримані та задекларовані ним кошти.

«На даний момент є всі акти перевірки, заплачені всі податки, порушення не знайдені. Про це свідчить акт перевірки фіскальної Служби з 1998 року по 2016. Якщо якась фірма виявилася фіктивна, то я не маю до цього відношення. На момент співпраці з фірмою у неї не було ніяких ознак фіктивності та між нами були виконані всі договірні зобов'язання, і на той момент заплачені всі податки, що відображено в актах перевірки», - заявив Скоробагач.

Раніше Скоробагач говорив, що вважає відкриття цього кримінального провадження політичним тиском.