Суд затвердив мирову угоду між ТОВ «Юрсервіс-2005» та КП «Обласний спортивний комплекс «Металіст» щодо стягнення з комунальників 7 млн. грн. боргу за реконструкцію стадіону до Євро-2012.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Харківської області від 18 листопада.

Гроші комунальники мають виплатити до 1 листопада 2018 року.

Нагадаємо, що в 2010 році між КП «Обласний спортивний комплекс «Металіст» та ТОВ «Стальконструкція» був укладений договір генпідряду на реконструкцію стадіону «Металіст» до проведення Євро-2012.

В травні 2012 року сторонами була укладена додаткова угода на проведення робіт по енергопостачанню вартістю 7,90 млн грн. Ці роботи були виконані за кошти підрядника.

Харківська обласна рада частково оплатила роботи з енергопостачання, після чого була укладена ще одна додаткова угода. За нею замовником робіт визначили обласне комунальне підприємство «Бюро майнових відносин». В документі також прописали, що борг комунальників складав 6,90 млн грн.

В березні 2015 року «Стальконструкція» передала право вимоги боргу ТОВ «Енергосервіс», а те через місяць переуступив це право ТОВ «Юрсервіс-2005». Останнє підприємство і подало позов до суду з вимогою стягнути з комунальників 7 млн грн. Суд позов задовольнив.

Фірмою «Стальконструкція» володіють Леонід Костюков, Микола Мєлєнцов і Андрій Константинов. Наприкінці квітня 2015 Вищий господарський суд визнав недійсним договір ТОВ «Стальконструкція» з Харківською ОДА і КП «ОСК «Металіст» по реконструкції стадіону.

Компанії «Енергосервіс» та «Юрсервіс» зареєстровані за однією адресою: Харків, вул. Шевченко, 60.

Засновниками ТОВ «Енергосервіс» є Світлана та Анатолій Косінови – батьки екс-нардепа, а зараз в.о. першого заступника Державної аудиторської служби, депутата Харківської міськради від БПП «Солідарність» Станіслава Косінова. Директором підприємства є Олег Мирний.

Засновником ТОВ «Юрсервіс-2005» - є ТОВ «Слобожанська будівельна артіль», хоча в 2012 році засновником була Світлана Косінова. Бенефіціарами ТОВ «Юрсервіс-2015» є Денис та Алла Васильєви. Директором є Олег Мирний.