КП «Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького» 28 грудня уклало угоду з ТОВ «Системи прогресивної очистки» щодо прибирання території та будівель парку вартістю 11,80 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Підрядник повинен протягом 2016 року прибирати територію парку від сміття, замінювати пакети в урнах, мити атракціони, прибирати у будівлях та в туалетах, мити огорожу, тощо.

Фактично єдиним конкурентом переможця було спеціалізоване комунальне підприємство «Харківзеленбуд», яке запропонувало виконати роботи на 1000 дорожче.

Крім того, участь в аукціоні планувало брати ФОП Ларіонова Ірина Миколаївна з Черкас.

Вона написала до Антимонопольного комітету. У скарзі було вказано, що тендерною документацію від підрядника вимагалося мати вакуумно-прибиральну машину високої продуктивності (не менше 100 000 м.кв. на годину). ТОВ «Системи прогресивної очистки» вказало, що має машину високої продуктивності DULEVO 500 Evolution - 105 тис.кв.метрів на годину. При цьому скаржник, що офіційний ділер вказує, що ця модель має продуктивність 70 000 кв.м/година.

Рішення органом оскарження ще не прийняте.

Засновником фірми «Системи прогресивної очистки» є ТОВ «Ваго-Рев», директором є Роман Дворник.

При цьому техніку вони використовують, яка раніше належала ТОВ «Компанія «СПО».

Відомо, що Компанія «СПО» раніше отримувала підряди на прибирання Харківського метрополітену. Першозасновником цієї фірми був Андрій Артеменко, якого називають сином колишнього начальника рекламного відділу метрополітену Марини Артеменко й який працює зараз заступником директора КСП «Харківгорліфт», а також у 2015 році балотувався в міськраду від партії «Відродження», першим номером якої є мер Геннадій Кернес. У 2011-2012 рр. власником «Компанія «СПО» був Євген Кріветченко, який очолював Ленінську районну молодіжну громадську організацію «Молоді регіони» в Харкові.

За даними ЗМІ, до цієї фірми мав відношення голова адміністрації Холодногірського району Максим Мусєєв.

Ця фірма була ліквідована після того, як засвітилася у кримінальній справі щодо Парка Горького. Після чого, тендери почало вигравати ТОВ «Системи прогресивної очистки» (СПО).

У 2015 році ТОВ «Системи прогресивної очистки» за результатами тендерів уклала угоди з комунальними підприємствами Харкова на суму 90,05 млн. грн.

Нагадаємо, що нещодавно була знищена фінансова документація цього підприємства за останні два роки

ТОВ «Ваго-Рев» в 2009 році заснували Олег Дивінець, Олексі Ахвледіані та Андрій Артеменко.

В 2011 році єдиним засновником фірми була Зінаїда Кірсанова, яка подарувала квартиру в елітному житловому комплексі в Харкові матері Максима Мусєєва.

Після чого засновником «Ваго-реву» став Ян Сивинський. Керівником до 1 червня 2016 року був Генадій Довженко, який раніше працював в ТОВ «Спеціалізований «Проектно будівельний монтажний поїзд-753», що також відноситься до впливу Мусєєва.

Зараз ще раз змінився засновник підприємства. Фірму записали на Євгена Ананченко, який працює аудитором й постійно проживає у місті Нетанія (Ізраїль).

ТОВ «Системи Прогресивної очистки» та ТОВ «Ваго-Рев» є фігурантами карної справи, щодо розкрадання бюджетних коштів.

Також нагадаємо, що прибирання парку Горького минулого року коштувало 10.96 млн. грн.