Друзі, раді повідомити Вам про найбільшу перемогу Харківського антикорупційного центру за часи нашого існування. Головний кейс ХАЦ - Кооперативна схема.

У власність територіальної громади міста Харкова повертається 49 земельних ділянок загальною площею 158,07 га, яку роздали за «кооперативною схемою» (ці рішення мають ухвалити депутати Харківської міськради на найближчій сесії, яка відбудеться 20 вересня 2017 року. Про це стало відомо з проектів рішення сесії):

- 34 земельні ділянки загальною площею 71,33 га повертає у власність громади міста Харкова обслуговуючий кооператив «ЖБК «Житлобуд-1». Серед цих 34 земельних ділянок – 5 ділянок, які Харківський антикорупційний центр в минулому році оскаржував в судах. 2 з 5 позовів ХАЦ в першій інстанції задовольнили. В апеляції вдалось одне з двох рішень першої інстанції захистити.

- 4 земельні ділянки загальною площею 69,13 га повертає обслуговуючий кооператив «ЖБК Бархани» (територія Соснового Бору, біля супермаркету «Караван»).

- 4 земельні ділянки загальною площею 3,32 га повертає обслуговуючий кооператив «ЖБК «Перемога-2015»

- земельну ділянку площею 2,15 га повертає обслуговуючий кооператив «ЖБК «Сіті Житлобуд-1»

- земельну ділянку площею 0,65 га повертає обслуговуючий кооператив «ЖБК «Рост» (територія саду Шевченка. Харківська місцева прокуратура №1 звернулася з позовом до Господарського суду Харківської області з метою повернення у власність територіальної громади міста Харкова цієї земельної ділянки).

- земельну ділянку площею 0,39 га повертає обслуговуючий кооператив «ЖБК «Сапсан» (вул. Динамівська, 1, перехрестя Сумської та Динамівської)

- земельну ділянку площею 2,52 га повертає обслуговуючий кооператив «ЖБК «Левада 2015»

- земельну ділянку площею 1,27 га повертає обслуговуючий кооператив «ЖБК «Легенда» (теж територія Соснового Бору).

- земельну ділянку площею 7,1 га повертає обслуговуючий кооператив «ЖБК «Шевченківський».

- земельну ділянку площею 0,2 га повертає обслуговуючий кооператив «ЖБК «Перемога 2000».

Частина з цих земельних ділянок, знаходиться під арештом (наклав Печерський райсуд міста Києва), в рамках кримінального провадження, яке розслідує Генеральна прокуратура України.

Цікаво, що жодної земельної ділянки у Лісопарку, які роздавали за «кооперативною схемою» - у власність територіальної громади міста Харкова на цій сесії повертати не планується.