Зміївська теплова електрична станція ПАТ «Центренерго» 2 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Енергоінвест» на Капітальний ремонт енергетичного обладнання котлоагрегату № 6 вартістю 4,80 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

В ході торгів вартість зварювальних та монтажних робіт впала з очікуваної ціни 9,07 млн грн. майже вдвічі.

Разом з тим, перші пропозиції більшості учасників аукціону були значно нижчими від очікуваної вартості – на рівні 5,6-6,3 млн грн. і в ході торгів була отримана додаткова знижка на майже мільйон гривень.

Згідно з договором, ремонтні роботи мають бути виконані за 89 днів разом з вихідними. В договір з включено пункт про те, що у разі затримання робітників виконавця у нетверезому стані на території електростанції фірму (фіксація алкотестером) кожного разу штрафуватимуть на 1 тисячу гривень.

ТОВ «Енергоінвест» зареєстровано на українській території в Артемівську Донецької області. Власником є Ігор Грушко з Донецька. Це співвласник фірми «Донецкэнергоремонт», яка за часів Януковича виграла тендери на 171,86 млн грн. на ремонт станцій «Центренерго» і «Донбасенерго». Тоді співвласником «Донецкэнергоремонту» було ТОВ «Бізнес інвест груп» Антона Клименка, нині покійного брата біглого міністра доходів України Олександра Клименка.