Депутат Харківської облради фракція «Опозиційний Блок» Олександр Губін не задекларував бізнес своєї дружини – Ірини Губіної, який зареєстрований у Росії та окупованому Криму.

Про це стало відомо з декларації депутата за 2017 рік.

Зокрема, у своїй декларації депутат не вказав, що його дружина має частку у ТОВ «Элит Автомоторс» (540 тыс. руб.), яка зареєстрована у Бєлгороді. Директором цієї фірми ще минулого року був особисто депутат Губін. Зараз директором є Павєл Куліков.

Крім того, Ірина Губіна також є засновником компаній «Рустранс-Сервис», «Югагроинвест» (зареєстроване у Москві). В останній фірмі Губіна також є директором, хоча депутат у декларації не показує доходи дружини за кордоном.

Партнерами Губіних в цих фірмах є брат екс-нардепа Наталії Королевської – Костянтин Королевський.

Також на Губіну записані дві фірми, які зареєстровані у анексованому Криму за російськими законами - «Престиж Автомоторс», «Престиж Авто Крым» (1,114 млн руб).

В останній фірмі партнером Губіної є депутат Харківської міськради Ігор Аріх, який також цю фірму не вказав у своїй декларації.

У власності депутата Губіна та його дружини 5 земельних ділянок, житловий будинок на 171,1 кв.м. у Терновій, нежитлові приміщення площею 160,8 кв.м. у Ялті, житловий будинок 43,1 кв.м. у Харкові, комплекс 8642 кв.м. у Васищево, ще два житлових будинка.

Губін та його дружина володіють п'ятьма елітними годинниками, у Ірини Губіної є шуба з шиншили та коштовні ювелірні вироби.

Також у власності подружжя 17 одиниць автотранспорту, зокрема, автомобіль Porsche Cayenne 2014 року.

Депутат вказав, що має внески до статутних фондів підприємств: ПП «Транс-Інвест», ТОВ «Престиж Авто Сіті», ТОВ «Рибацько-мисливський клуб «Фортуна».

Губін вказав, що його дружина має статутні внески у ПП «ТМ Віра».

Доход депутата від підприємницької діяльності за рік склав 461 тис. грн., а його дружини 380 тис. грн.

Доходи за межами країни не вказані.

Депутат вказав, що позичив іншим людям 1,5 млн. дол., готівкою він має 163 тис. дол., а його дружина – 50 тис. дол.

Нагадаємо, що Солом’янський райсуд міста Києва ухвалою від 10 липня 2017 року зобов’язав внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення, зазначені в заяві ГО «ТОМ 14» про вчинення злочину щодо приховування депутатом Харківської облради Олександром Губіним російського бізнесу дружини Ірини.