Служба автомобільних доріг у Харківській області уклала три угоди з ТОВ «САТ Україна» щодо проведення ремонту доріг загальною вартістю 346,24 млн. грн.

Про це стало відомо зі звітів про укладання договорів та проведення аукціонів, які розміщені на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Зокрема, 229,89 млн. грн. ТОВ «САТ Україна» отримає за виконання поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці км 472+218- км 516+200 у Харківській області.

Підрядник має виконати відновлення асфальтобетонних покриттів автомобільних доріг машиною з додаванням нових матеріалів площею 194927,93 кв. м. Кількість нового матеріалу 14619,6 т. Також дорожники мають виконати улаштування тонкошарового покриття з литих емульсійно-мінеральних сумішей (2 шари) площею 389855,85 кв.м.

Ще 65,93 млн. грн. підрядник отримає за поточний середній ремонт дороги загального користування державного значення Під’їзд до міжнародного аеропорту “Харків” (з боку м. Довжанського) на ділянці км 0 + 000 - км 14 + 100 у Харківській області.

А також 50,42 млн. грн. вони отримають на такий самий ремонт під’їзду до міжнародного аеропорту “Харків” (з боку м. Києва) на ділянці км 0 + 000 - км 8 + 200 у Харківській області.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Автомагістраль-Південь» одеситів Валерія Короткова та Олега Наливанного.

Субпідрядником вказане СП «Бітунова Україна», засновниками якої є австрійська Бау Холдінг Бетайлі Гунс АГ» та росіянка Таміла Свірідова.

Компанію «САТ Україна» заснувала австрійська фірма «Штрабаг СЕ» (Strabag SE).

Остання також є співвласником ТОВ «Бітунова Україна» через «Бау Холдінг Бетайлігунгс АГ» (Bau Holding Beteiligungs AG) разом із «Штрабаг АГ Гезельшафт м.б.х» (STRABAG AG Gesellschaft m.b.H.).

Кінцевим бенефіціаром значиться Пітер Ворбс. Серед акціонерів Strabag є кіпрська Rasperia Trading Ltd росіянина Олега Дерипаски.

Strabag SE оперує у Східній та Південно-Східній Європі, займається цивільним та індустріальним будівництвом і транспортною інфраструктурою.

Українське представництво було відкрито у 1999 році. На сайті фірми зазначено, що «Bitunova» є одним з її брендів, що займається матеріалами для дорожнього будівництва.

avstriycy deripasky 814ac