Печать

Департамент містобудування, архітектури та генерального плану Харківської міськради уклав угоду з ТОВ «Фірма «Сатор» щодо внесення змін до генерального плану м. Харкова вартістю 2,5 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

При розробці проекту змін до генерального плану міста потрібно враховувати: генплан, зонінг, матеріали історико-архітектурного опорного плану міста, розроблені та затверджені детальні плани територій, проекти містобудівної документації тощо.

Суперником переможця на відкритих торгах були ДП Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя та ТОВ «Інститут Харківпроект».

Субпідрядником під час виконання робіт буде ДП «Східгеоінформ», яке очолює Сергій Бізікін. Останній в 2013 році очолював сільгоспінспекцію та був затриманий під час отримання хабаря.

З лютого 2015 року власником та керівником ТОВ «Фірма Сатор» є Вікторія Стєпічева. Вікторія Стєпічева є дружиною Андрія Стєпічева. Вони разом були власниками саме ТОВ Фірма «Віст», яке і розробляло зонінг Харкова у 2012 році. За даними харківських ЗМІ, Андрій Степічев причетний до кількох компаній, які беруть участь у схемах по перепродажу землі. Спочатку ділянки оформлялися на сесіях Харківської міськради, далі по ланцюжку через ці фірми земля перепродувалась в другі і треті руки за значно вищою ціною.

Андрій Стєпічев в минулому був радником Харківського міського голови Михайла Добкіна та членом містобудівної комісії Харківської міської ради.

Саме Андрія Стєпічева багато джерел називають творцем «кооперативної схеми», якою міська влада почала користуватися з 2008 року, роздаючи сотні гектарів землі безкоштовно обслуговуючим кооперативам.

На початку 2014 року Андрій Стєпічев залишив територію України та мешкає у Відні.

Меткикернеса,віддадуть,мільйони,гривень,на,зміни