Печать

Департамент комунального господарства Харківської міськради уклало угоду з ТОВ «Фірма «Мега-Буд» щодо ремонту скверу вартістю 6,32 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про роботи з капітального ремонту зеленої зони скверу по вул. Трінклера, 6.

В 2017 році ТОВ «Фірма «Мега-Буд» вже вигравала тендер на ці роботи. Тоді сума за результатами аукціону була 6,54 млн. грн., з яких за даними «Прозорро» заплатили 3,2 млн. грн.

Після проведення аукціону «ХАЦ» констатував завищені ціни на деякі товари та будматеріали.

Тож бачимо, що сума капремонту скверу вже зросла на 50 %. Не в останню чергу за рахунок гранітної облицювання постаменту, на який встановлять пам’ятни Людмилі Гурченко. Вартість 1 кв.м. граніту складе 68738 грн. (В Україні покостовський граніт коштує від 800 грн./кв.м.).

Всього за облицювання невеликого постаменту заплатять майже 1,9 млн. грн.

Варто відзначити, що у оновлений сквер планують встановлювати лавочки по 28,9 тис. грн. Асфальтобетонні суміші марки Г1 замовляють по 2611 грн./т. Для порівняння нещодавно Департамент будівництво та шляхового господарства тієї ж міськради замовив ремонт вул. Харківських дивізій, де вартість такої суміші вказана по 1828 грн./кв. Ще більш колосальна різниця на закупівлі бортових каменів 1ГП. Для ремонту вул. Харківських дивізій планують купувати по 526 грн./кв.м., а для ремонту скверу по вул. Трінклера вже по 2337 грн./кв.м. Тобто завишають вартість в 4 рази. Лише на цих каменях переплата складе понад 400 тис. грн.

З бортові камні марки 3 ГП взагалі планують платити по 4150 грн./кв.м. На 30 % завищена й вартість придбання щебню.

Пристовбурні решітки продовжують купувати за ціною Apple MacBook, хоча слідчі вже довели, що їх купують у купи власних «прокладок».

Щодо переможця, то ТОВ «Фірма «Мега-Буд» записана на мешканця Луганської області Антона Короткіх.

Серед конкурентів ПКРБ фірма «Венера», яка записана на Сергія Пастуха. Ця фірма активно отримує підряди від Департаменту освіти та ТОВ «ЕП-767» Володимира Вербицького.

Меткикернеса,підготували,грандіозний,«розпил»,сквері,де