Печать

«Харківський антикорупційний центр» проаналізував на ремонт яких доріг в 2017 році витрачалися кошти обласною Службою автомобільних доріг.

Найбільше грошей пішло на ремонт дороги Київ-Харків-Довжанський по території області. Підрядником є ДП «Харківський облавтодор». За даними сайту «Є-Дата» на ремонт цієї дороги вони отримали близько 62 млн. грн.

Варто відзначити, що мова йде про проведення поточного середнього ремонту доріг – і це має бути не латання ям.

На другому місці опинилася траса, якщо її так можна назвати – Мерефа-Лозова-Павлоград. На її ремонт витратили близько 58 млн. грн. Підрядником є ТОВ «ДАФ-С». Зараз фірма має назву «Дороги України».

Власником фірми «ДАФ-С» є харків’янин Кирило Михайленко та киянин Дмитро Кашаєв і корпорація Dannera Commerce Corp, зареєстрована на Сейшелах.

Ще на чотири дороги витратили суми в діапазоні 28-30 млн. грн.

Зокрема, ТОВ «Автомагістраль-Південь» отримала майже по 30 млн. грн. на дороги Чугуїв-Милове та Харків-Вовчанськ-Чугунівка.

Власниками ТОВ «Автомагістраль-Південь» є мешканці Одеської області Валерій Коротков та Олег Наливанний.

Абсолютна більшість техніки, яку підприємство вказує в матеріально-технічній базі, орендована в ТОВ «Белогві». Засновник останнього є ВЕСПАРК БІЗНЕС ЛТД, зареєстроване на островах в Індійському океані.

Понад 28 млн. грн. витратили на ремонт дороги Краснокутськ-Богодухів. Підрядником є ТОВ «Євробуд-Плюс». Фірма належить Карену Антоняну.

ПАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №33» отримало 28,1 млн. грн. на ремонт дороги Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка. Саме на цій дорозі місцеві мешканці міряли висоту ям за допомогою торта «Рошен».

Акціонерами ПАТ «ШРБУ №33» є Володимир Шевченко, Олександр Іванюк, Михайло Іванюк, Петро Іванюк.

Майже 20 млн. грн. минулого року витратили на ремонт дороги Богодухів-Валки. Підрядником є ТОВ «Полтавабудсервіс плюс». Підприємство зареєстроване у Полтаві по вулиці Ковпака, 57а. Засновником є Костянтин та Олена Касай.

За даними полтавських ЗМІ, він син Івана Касая — екс-начальника Козельщинської філії Полтавського облавтодору.

На дорогу Лозова-Близнюки-Барвінково витратили майже 17 млн. грн. ремонт проводило ТОВ «Євробуд-Плюс».

Й десяте місце ми віддали ТОВ «Даф-С», яке отримало понад 15 млн. грн. на ремонт дороги Мерефа-Зміїв.

Якщо у вас є світлини теперішнього стан

Меткитоп,доріг,на,харківщині,ремонт,яких