Печать

Апеляційний суд Харківської області оштрафував на 6,8 тис.грн. колишню голову Золочівської селищної ради Тетяну Бондаренко.

Про це повідомляє сайт прокуратури Харківської області.

Апеляційний суд залишив без змін рішення Дергачівського районного суду від 3 листопада 2017 року. Прокуратурою було доведено вину Тетяни Бондаренко у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Чиновниця не погодилася з постановою суду та звернулася до апеляційної інстанції.

Бондаренко, перебуваючи на посаді голови Золочівської селищної ради, затвердила табель обліку використання робочого часу працівників виконавчого апарату селищної ради та розрахункову платіжну відомість за грудень 2015 року. У документах було зазначено, що Євген Бондаренко, її син, який займав посаду водія, відпрацював повний місяць. Проте виявилося, що майже тиждень - з 7 по 11 грудня Євген Бондаренко перебував не на робочому місці, а за кордоном. Відпочивав у Єгипті.

Крім того, аналогічні правопорушення Тетяна Бондаренко вчинила у 2016 та 2017 роках. Так у табелі та розрахунковій платіжній відомості за серпень, вересень, грудень 2016 року та січень 2017 року, підписаних Бондаренко, значилося, що її син знаходився на робочому місці. Однак, за інформацією Державної прикордонної служби України частину робочих днів Євген Бондаренко перебував за кордоном: влітку - у Туреччині, а взимку (грудень 2016-січень 2017) – знову в Єгипті.

Євген Бондаренко є також депутатом Золочівської селищної ради, заступником голови депутатської групи «Рідний Золочів». Ця депутатська група була лояльною до Тетяни Бондаренко, поки та залишалася на посаді голови Золочівської селищної ради.

29 жовтня 2017 року Тетяна Бондаренко програла кандидату від БПП Леоніду Канівцю вибори на посаду голови Золочівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ). Тетяна Бондаренко вирішила йти на вибори шляхом самовисування.

Одразу після програшу на виборах Тетяни Бондаренко, Євген Бондаренко звільнився з посади водія Золочівської селищної ради.

Зараз Євген Бондаренко працює черговим оперативного центру служби авіаційної безпеки ТОВ «Нью Системс АМ», кінцевим бенефіціарним власником якого є Олександр Ярославський.

Меткисуд,оштрафував,екс,очільницю,золочіва,тетяну